home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Mindenkinek kell a harmadik oltás
Szerbiai RTV
2021.11.18.
LXXVI. évf. 46. szám
Mindenkinek kell a harmadik oltás

Nem szükséges saját kezdeményezésre ellenanyagtesztet végezni, vagyis az antitestek jelenlétét, számát leellenőriztetni szervezetünkben, és főleg nem ajánlott ez alapján eldönteni, hogy felvegyük-e a koronavírus elleni harmadik oltást.

Ezt mondta dr. Ljiljana Sofronić Milosavljević immunológus a Szerbiai RTV vendégeként. A Batut Közegészségügyi Intézet ajánlása szerint mindenkinek fel kellene vennie a harmadik oltást, aki már megkapta az előző kettőt. Ezt a Pfizer, a Szputnyik V és az AstraZeneca vakcinája esetében öt, a Sinopharm esetében négy hónappal a második dózis felvétele után kell megtenni.

Dr. Ljiljana Sofronić Milosavljević emlékeztetett arra, hogy, az antitestek csupán az immunválasz egyik összetevői, számuk alapján nem szabad eldönteni azt, hogy felvegyük-e a harmadik dózist vagy sem.

Azokról szólva, akik tünetmentesen átvészelték a fertőzés okozta betegséget és felvették mindkét védőoltást, az immunológus azt mondta, az emlékeztető oltás nem árthat, fel kell venniük a harmadik adagot is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..