Mindenki karácsonya a magyar parlamentben

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Mindenki karácsonya a magyar parlamentben

Már hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt párszáz magyarországi és határon túli gyermek az Országházban karácsonyozhat. A gyerekek magyarországi, erdélyi, felvidéki, horvátországi és vajdasági településekről érkeztek az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett ü...

Már hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt párszáz magyarországi és határon túli gyermek az Országházban karácsonyozhat. A gyerekek magyarországi, erdélyi, felvidéki, horvátországi és vajdasági településekről érkeztek az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett ünnepségre.
Összesen 804 gyermek érkezett december 18-án Budapestre, az Országházba.
Kövér László, az országgyűlés elnöke és Edvi Péter, az NGYSZ elnöke fogadta a parlament főlépcsőjénél kialakított színpadon a gyerekeket, majd egy napra jelképesen átadták az Országház kulcsát és az ''irányítás”-t a gyermekházelnöknek és -alelnöknek.
Tavaly az óbecsei Petőfi Sándor iskola ötödikese, Kiskomáromi Zsombor volt a házelnök, az idén pedig alelnök lehetett.
Azt, hogy miként jutott el erre a rendezvényre, ő maga mondja el.
- Már négy éve járok a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörbe mint néptáncos, és Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke engem is bevett a küldöttségbe. Óbecséről huszonöten, Temerinből tizenöten indultunk útnak.
- Tavaly elnöknek választottak...
- Igen, nagy megtiszteltetés volt ez számomra. Emlékszem, a nyitóbeszédemben többek között kakaót, virslit, zenét és táncot kívántam mindenkinek.
- Gyakran szerepelsz a különféle szavaló- és népmesemondó versenyeken is. Úgy tudom, hogy a parlament közönségét szintén meglepeted valamivel.
- Igaz. Nagyon szeretek szavalni, és megkértem Kövér Lászlót - akivel összebarátkoztam -, engedje meg, hogy elmondhassam Petőfi Sándor Szülőföldemen c. versét. A felkészítőm a magyartanárnőm, Benák Erzsébet volt. Néptáncosi öltözékben szavaltam, és nagy sikert arattam.
- Milyen műsorral fogadtak benneteket?
- Az Operettszínház előadói: Szinetár Dóra és Dolhai Attila a nagy sikerű Rómeó és Júlia musical legismertebb, Szívből szeretni című betétdalát énekelték, majd hallhattuk Bereczki Zoltánt, Tolvai Renátát, Kállai Saunders Andrást, Patai Annát, Kökény Attilát is. Délután számos színes, játékos programban vehettünk részt. A Parlament felsőházi termében például Gubás Gabi és zenekara előadásában a Bio-Mesekoncert című előadást tekinthettük meg, a Vadászteremben pedig kipróbálhattuk a Csodák Palotája és az Ability Park játékait. Megtapasztaltuk, hogy milyen nehéz a mozgáskorlátozott gyerekeknek kerekes székben közlekedni... Fellépett a sérült előadókból álló Nemadomfel együttes, és a Kaláka együttes karácsonyi koncertjét is élvezhettük. Legendás sportolókkal, például: Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázóval, Erdei Zsolt ökölvívóval, Pásztory Dóra paralimpikon úszóbajnokkal és Béres Alexandra fitnesz-világbajnokkal találkoztunk. Mindenkitől kaptam autogramot...
- Mi volt számodra a legnagyobb élmény?
- Természetesen, hogy találkozhattam és megbarátkozhattam Kövér Lászlóval, Edvi Péterrel, és hogy közelről láttam a Szentkoronát... Nagy hatást gyakorolt rám ez a látogatás, és úgy döntöttem: politikus leszek. Ehhez minden lehetőségem megadatott, hiszen színkitűnő tanuló vagyok, és érdekel a politika...

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Mindenki karácsonya a magyar parlamentben
Szabadkai Napló
  • 2020.07.29.
  • LXXV. évfolyam 31. szám
Mindenki karácsonya a magyar parlamentben
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink