home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
„Minden magyar ember királya”
(re)
2014.08.27.
LXIX. évf. 35. szám
„Minden magyar ember királya”

Államalapító Szent István királyunk tiszteletére tartottak ünnepi szentmisét augusztus 20-án a kertvárosi Munkás Jézus-templomban.

A fennkölt hangulatú szentmisét Szakály József plébános celebrálta, prédikációjában pedig kiemelte: Magyarország első királya, államalapító uralkodója egész lényében szent volt, és noha ő is követett el bűnöket, azt nemzete felemelkedéséért és a kereszténység elterjedéséért tette. Éppen ezért ő, Szent István minden magyar ember királya.

Ezt a nemzeti érzületet és együvé tartozást támasztotta alá az is, hogy a jelen levő hívők együtt, szívvel-lélekkel énekelték el a templomkertben a magyar himnuszt.

A ceremónia a plébánia kertjében folytatódott, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és a plébános megszentelték az új búzából készült kenyeret, és virágot helyeztek el Vékony Lajos Szent Istvánt ábrázoló bronz domborművénél. A jeles eseményt Guzsvány Izabella énekművész előadása és Kis Juhász István gitárjátéka tette még ünnepélyesebbé.

Az új kenyeret végül szétosztották a megjelentek között, így mindenki részesülhetett az áldott ételből, Krisztus testéből. 

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..