home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Minden idők Fogata
(M. T.)
2016.02.15.
LXXI. évf. 6. szám
Minden idők Fogata

Január 30-án a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben megtartották a Négyesfogat — a doroszlói, a gombosi, a kupuszinai és a szilágyi művelődési egyesületek közös rendezvénysorozatának — záróműsorát. Szereplőkkel, felkészítőkkel, kísérőkkel együtt csaknem száz nyugat-bácskai fiatal és fiatal lelkületű lakta be a színpadot.

A műsor verssel kezdődött, a kupuszinai Pacal Andrea szavalta Tőgyi János Szülőfalum című versét. Felkészítője Gosszé Endre volt. A kupuszinai József Attila Általános Iskola néptánccsoportja kupuszinai táncokat adott elő, Váci Erzsébet és Kiss Katalin vezetésével. A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület néptáncosai egy régi hagyományt, a lakodalmat követő vasárnapi trasákolást mutatták be, a Bokréta Fúvószenekar kíséretében. Fellépett a Bukrok népdalénekes-páros. Csernai Panna és Koleszár Judit ezúttal kupuszinai szerelmes népdalokat énekelt. Felkészítőjük Csizmadia Anna.

A vidámság ebben az évben is kiemelt helyet kapott a műsorban. A szilágyi József Attila Művelődési Egyesület színjátszói három jelenettel szerepeltek. A Jön a vejko, az Optikusnál és a Mellékhatás című vidám jelenetek szereplői Ódri Rudolf, Kurta Vendel, Kurta Rozali, Bársony Adorján, Cétényi Tamás, Toldi Krisztián és Antalovics Krisztián voltak.

Falvainkban egyre-másra alakulnak a moderntánc-csoportok. Az első doroszlóit négy évvel ezelőtt hívták életre. Annak utódja, a mostani csoport különböző táncstílusokat dolgoz fel. Tagjai középiskolás lányok. Vezető és koreográfus: Turkály Emma. A Fogat műsorán a Shut up and dance című koreográfiát táncolta Hegedűs Hajnalka, Bence Regina, Hencsár Dorottya, Cseh Hermina és Turkály Emma.

A doroszlói Móricz Zsigmond MME színjátszói — Podnár Alen, Diósi Vivien, Kálóci Alex, Varga Gitta, Gellér Zoltán, Radics Leonóra és Diósi Nikoletta — a Hófehérke és a hét elgyötört törpe, valamint a Férjbizományi áruház című vidám jelenetet mutatták be.

A gombosi fiatalok egy moderntánc-egyveleggel mutatkoztak be, Michael Jackson-produkciókat vittek színpadra. A Black or White és az Earth song című számok koreográfiáját Görög Mónika és Cseperka Tímea készítette. Hajnal Filip, Kovács Dominika, Molnár Márk, Kámán Flóra, Berkó Dávid, Dinnyési Dianna, Majstrovity Alekszander, Tót Tilda, Kövesdi Orsolya, Sörfőző Katinka, Kovács Krisztina, Hugyik Lídia, Kámán Lenke táncolt. Az Arany János Magyar Művelődési Egyesület színjátszói klasszikus Hacsek és Sajó tréfákat mutattak be. A Sajó és az elektronika, illetve a Hacsek és Einstein című jelenetek szereplői Kövesdi Orsolya, Kovács Teodor és Bogyó Dániel. A rendező Klenanc József és Muskovity Fábián.

A rendezvénysorozattal egy régi hagyomány folytatódott, mely szerint a közös műsort megörökítik, a fotóalbumot és a videót pedig a záróesten adják át az aktuális házigazdák. Az idei, doroszlói házigazdák képviseletében Király Szilárd, az egyesület elnöke nyújtotta át az ajándékokat a gombosi Arany János MME, a kupuszinai Petőfi Sándor ME és a szilágyi József Attila ME elnökének, ezenkívül átadta a Négyesfogat vándorzászlaját is a jövő évi házigazdának, a szilágyi József Attila ME elnökének, Surján Csabának.

A fogatosok ezúttal két közös dalt énekeltek el, az Örökségünk és a Bojtorján együttes Összetartozunk című számát. A tartalmas műsort hajnalig tartó mulatozás követte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..