home 2024. február 26., Géza napja
Online előfizetés
Minden eddiginél nagyobb rendőrségi akció
2023.08.01.
LXXVIII. évf. 30. szám
Minden eddiginél nagyobb rendőrségi akció

Hajnali 4 óra körül nagyszabású akció indult Szabadka Város külterületén és településein, a magyar határ felé eső erdős területen megkezdődött az illegálisa ott tartózkodó migránsok és az embercsempész-bandák felkutatása. A belügyminisztérium különleges egységei megjelentek Hajdújárásnál is, ahol az elmúlt napokban a gyakori fegyverropogások miatt félelemben él a helyi lakosság.

Az akcióban, amely a Makkhetesen, a Tőzegbányánál és Hajdújáráson zajlott, a belügyminisztérium, a csendőrség, s más alakulatok több mint 800 tagja vett részt. Több órás tevékenység után az illetékesek bejelentették, hogy addig több mint 200 migránst, nagy mennyiségű lőszert és fegyvert találtak, valamint különböző rádiókészülékeket, amelyeket az embercsempész bandák az egymás közötti kommunikációra használtak. Hangsúlyozták azt is, hogy az akció tovább tart, és teljesen átfésülik a terepet. Elhangzott, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják a fegyverek forrását, és megszakítsák az illegális fegyverkereskedelem láncolatát. A kutatásban a belügyminisztérium helikopteres egysége is részt vett, valamint drónokat is bevetettek.

A Pannon RTV délutáni híre szerint több mint 300 migránst állítottak elő.

Az akció során a helyszínen megjelent Bratislav Gašić szerb belügyminiszter, Aleksandar Vulin a szerb Biztonsági-információs Ügynökség vezetője, valamint Stevan Bakić Szabadka polgármestere.

A hivatalos adatok alapján, amelyet közleményben tudattak a kora esti órákban, összesen 300 migránst gyűjtöttek be a mintegy 6 800 hektárnyi átfésült erdős területen. Közülük 13 személyt bűncselekmény gyanújával őrizetbe vettek, míg 27 ellen szabálysértési feljelentést tettek. Kilenc automata fegyvert, három pisztolyt, vadászkarabélyt és 841 darab lőszert is találtak és lefoglaltak.

Az illegális bevándorlókat befogadóközpontokba szállították.

Forrás: Pannon RTV, Vajdaság Ma

Fotók: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..