home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Miley Cyrus, az új rekorder
Zvekán Péter
2013.07.17.
LXVIII. évf. 29. szám
Miley Cyrus, az új rekorder

A mai digitális világban az előadók között folyamatos harc folyik a legnézettebb videoklipért — Az új hivatalos You Tube-rekorder Miley Cyrus, akinek We Can’t Stop című dalához készült klipjét 24 óra alatt 10,7 milliószor tekintették meg

A mai digitális világban az előadók között folyamatos harc folyik a legnézettebb videoklipért.
Ki ne emlékezne például a tavalyi világőrületre, a Gangnam Style-ra, melynek hatására az egész világ lótáncot járt. Akit érdekel, az arra is rákereshet az interneten, hogy melyek a topvideók a YouTube-on. Olyan nevek fognak előbukkanni — nem mellesleg többmilliós nézettséggel — mint Justin Bieber, Jennifer Lopez, az LMFAO, de közöttük van Shakira és Eminem is.
Az új hivatalos You Tube-rekorder azonban Miley Cyrus, akinek We Can’t Stop című dalához készült klipjét 24 óra alatt 10,7 milliószor tekintették meg. A világ elsőszámú prémium zenei videó  és szórakoztató platformja bejelentette, hogy a fiatal szupersztár vadonatúj klipje lepipálta az előző rekordtartókat: Justin Biebert és Nicki Minajt, akinek Beauty and the Beat című dalát 10,6 millióan tekintették meg.
A történethez az is hozzátartozik, hogy az új szerzeménynek nagyon jó volt a marketingje, de persze ez nem is meglepő, ha tudjuk, hogy az édesapa szupersztár. Akinek eddig esetleg nem esett le, hogy miért olyan ismerős Miley vezetékneve, azok számára elárulom: az apuka bizony nem más, mint a countryzene fenegyereke, Billy Ray Cyrus. Emlékeznek még az Achy Breaky Heartra? Igen. Ő az.
De térjünk vissza a mi előadónkhoz: Miley június 25-én az amerikai ABC csatorna Jimmy Kimmel Live című műsorában szerepelt, és az új dala kapcsán exkluzív interjút adott a showmannek. Ezt egy hatalmas koncert követte a Hollywood központjában található JKL SONY szabadtéri színpadon több ezer rajongó előtt, és első alkalommal adta elő élőben a We Can’t Stop című dalt. A rajongók szó szerint hisztérikus állapotba kerültek. Meg kell kérdeznem: érzékeljük a világ deformálódását? Régen olyan előadók és zenekarok koncertjein estek transzba az emberek, mint a The Beatles vagy Michael Jackson, napjainkban viszont Miley Cyrus is elég ehhez...
A zseniális marketingfogás része volt az is, hogy a Jimmy Kimmel Live forgatása után azonnal repülőre ült, és New Yorkba repült, miközben a Good Morning America című műsor végig rögzítette az útját, a rajongók pedig másnap reggel láthatták Miley teljes utazását és fellépését a Times Square szívében, a GMA stúdiójában. A végére a Live With Kelly and Michael című műsort hagyta, melyben Cyrus interjút adott Michael Strahannek és a vendégműsorvezető Kristin Chenoweth-nek. Véleményem szerint ezek után érthető a videó hatalmas nézettsége, hiszen Miley a legmenőbb és legnézettebb show-kban népszerűsítette az új szerzeményét, több ezres koncerttel fűszerezve a sorozatot.
Emellett Miley folyamatosan dolgozik a stúdióban legújabb, eddig cím nélküli albumán, mely az első kiadványa lesz a Sony Music/RCA Records gondozásában, és várhatóan az év hátralévő részében jelenik majd meg. Ez az korong (melyen olyan producerek és dalszerzők dolgoztak, mint Mike Will, Pharrell, Future, Dr. Luke és will.i.am) az énekesnő kreatív fejlődésének fontos állomása — legalábbis a menedzsmentje szerint.
Bár számomra érthetetlen, Miley világszerte ismert előadóművész, aki a film, a televízió és a zeneiparban is újabb meg újabb rekordokat dönt meg. Multiplatina lemezes énekesnő, aki csupán az Amerikai Egyesült Államokban több mint 12 millió albumot és 20 millió kislemezt adott el. Úgy tűnik, a 21. század a tinisztárok világa lett...
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..