home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Milák Kristóf a férfi, Kozák Luca a női győztes
(MTI)
2023.01.10.
LXXVIII. évf. 1. szám
Milák Kristóf a férfi, Kozák Luca a női győztes

A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).


Milák Kristóf úszó és Kozák Luca gátfutó, a 2022-es év férfi és női sportolója (fotók: MTI/Illyés Tibor)

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot.


Gulácsi Péter, Marco Rossi szövetségi kapitány, Nagy Zsolt, Kalmár Zsolt és Laczkó Zsolt edző (b-j), a hagyományos csapatsportokban az év legjobbja férfi labdarúgó-válogatott tagjai


Battai Sugár (j2), Katona Renáta (b), Pusztai Liza (j), Szűcs Luca (b2), a női kardcsapat tagjai az év egyéni sportágak csapatversenye díjasai

A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este. A sorrendek 423 szavazat alapján alakultak ki.

A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Papp Bianka úszó nyert. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.


Kiss Péter Pál parakajakozó, az év fogyatékos férfi sportolója


Papp Bianka úszó, az év fogyatékos női sportolója 

Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint 12 ezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának Torzsás Ádámot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Balaton-átúszás szervezői vehették át.


Torzsás Ádám, az év e-sportolója

Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől.


Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) életműdíjasa

 A díjátadók között volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, a 11-szeres paralimpiai bajnok, felvidéki Henrieta Farkasova, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét.


Keleti Ágnest, a 102. születésnapját ezen a napon ünneplő ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a Nemzet Sportolója

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..