home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Mikulás, kedves Mikulás!
k-ko
2015.12.13.
LXX. évf. 49. szám
Mikulás, kedves Mikulás!

A Mikulás-várás általában sokkal előbb megkezdődik, mint azt gondolnánk. A gyerekek már jóval a nagy nap előtt azon gondolkodnak, mit is szeretnének ajándékba kapni. A muzslyai Hófehérke Óvodában a csoportok a felkészülési időszakban barkácsoltak Matus Eszterrel, a Petőfi Sándor-program ösztöndíjasával. Kisebb-nagyobb Mikulásokat, rénszarvasokat készítettek, miközben nagyon jól szórakoztak.

Az óvodásokhoz hasonlóan Lukácsfalván a Fehér-tó HÁKE képzőművészeti csoportjának tagjaival és a kis kancsikásokkal folyt a munka. Szintén Mikulások készültek, és mindenki megtekinthette a csoport alkotásaiból álló tárlatot is. A műhelymunka közben betoppant a Mikulás, aki ajándékcsomagokat osztott a gyerekeknek.

Zengett a közkedvelt dalocska a Muzslai Petőfi Sándor MME-ben is, december 4-én ugyanis megszervezték a Mikulás-várást, melyre a legfiatalabbakat hívták meg. Az idén a kis- és a nagycsoportos óvodások, valamint a Szervó Mihály Általános Iskola napközijének diákjai vettek részt az ünnepségen. Az iskolás színészpalánták Jön a Mikulás! címmel egy rövid jelenetet adtak elő, majd ide is megérkezett a nagyszakállú. A legbátrabbak verssel, dallal köszöntötték, valamint közös körjátékot táncoltak vele.

Szentmihályon Mikulás-napi táncházat tartottak december 5-én. A talpalávalót az óbecsei Fokos zenekar húzta, közreműködtek a kishegyesi néptáncoktatók, Patyerek Csaba és Kovács Hanna. A tánc a legkisebbekkel kezdődött, majd csatlakoztak hozzájuk az iskolások, végül a helyi és a környékbeli néptánccsoportok tagjai is bekapcsolódtak a mulatságba.

December 6-án már szinte kora reggeltől két Mikulás járta végig a falut, minden gyermekhez ellátogatott, és ajándékkal lepte meg őket. A Mikulások mintegy 120 csomagot osztottak szét a József Attila ME, a VMSZ helyi szervezete és a Női Fórum helyi aktivistái jóvoltából.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..