home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Mikor térhet vissza az élet a rendes kerékvágásba?
Pannon RTV
2021.01.06.
LXXVI. évf. 1. szám
Mikor térhet vissza az élet a rendes kerékvágásba?

2882 új koronavírusos esetet regisztráltak ma Szerbiában és elhunyt 39 beteg. Vajdaság területén mintegy 700 személynél állapították meg a vírus jelenlétét. Az ünnepek után enyhe növekedés várható, ami a fertőzöttek számát illeti.

A járványügyi intézkedéseknek szeptemberig vagy októberig érvényben kell lenniük - jelentette be Branislav Tiodorović. Az epidemiológus elmondta, hogy így a 2022-es évet új forgatókönyvvel kezdhetjük.

A Blic ünnepi számában kifejtette, hogy nyáron is mindent be kell tartanunk, mert a védőoltás esetén is másfél-két hónap kell az immunitás védelmi szintjének megteremtéséhez.

2882 új koronavírusos esetet regisztráltak ma Szerbiában és elhunyt 39 beteg a kór szövődményeiben. A mintavételek száma 13512, ennek 21%-a lett pozitív. Kórházban 6405 személy kezelnek, közülük 234-en vannak lélegeztetőgépen.

Javulnak a Szabadkai Közkórház mutatói. Jelenleg 115 koronavírusos beteget kezelnek a covid-részlegen, tájékoztat az egészségügyi intézmény. Az elmúlt napon 59 olyan személyt vizsgáltak meg, aki tünetekkel rendelkezett, közülük 22 beteg kórházi ellátást igényel. 14 eddig ott kezelt személyt hazaengedtek otthoni izolációba. A Szabadkai Közkórházban 7 beteg szorul intenzív terápiára, 5-en lélegeztetőgépen vannak.

692 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba az elmúlt napon Vajdaságban - írja a Vajdasági Közegészségügyi Intézet napi jelentésében. A legtöbb fertőzöttet továbbra is Újvidéken regisztrálják, most 177-et. Újvidéket követi Nagybecskerek, Pancsova, Palánka és Szabadka. Jelenleg összesen 23 898 aktív fertőzöttet tartanak számon a tartományban.

A karácsonyi ünnepek után enyhe növekedés várható, ami a koronavírus-fertőzöttek számát illeti - jelentette ki dr. Predrag Kon. A járványügyi szakorvos elmondta, hogy a betegség leginkább az ünnepségeken és a szórakozóhelyeken terjed. Hozzátette: észszerű döntés volt, hogy akkor, amikor a járvány gyorsan terjedt, nem vezettek be mozgáskorlátozást, annak ellenére sem, hogy a válságstáb egészségügyi része ezt december 13-án már javasolta. Kon kiemelte, hatékony immunizációra van szükség, és a vakcinnációt is minél gyorsabban el kell végezni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..