home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Mikor lesznek a választások?
2023.09.29.
LXXVIII. évf. 39. szám
Mikor lesznek a választások?

A szerb sajtó nem hivatalos források alapján jelentette be, hogy december 17-én választásokat tartanak Szerbiában. Állítólag a Szerb Haladó Párt határozott úgy, hogy ezen a dátumon tartsanak voksolást az országban, méghozzá köztársasági parlamenti, a tartományi, belgrádi és önkormányzati szinten. Az N1 úgy tudja, hogy a decemberi szavazásról már tájékoztatta a minisztereket Ana Brnabić kormányfő, de ahhoz, hogy előrehozott parlamenti választást lehessen tartani a miniszterelnöknek is le kell mondania.

Azzal kapcsolatban, hogy több szerbiai polgármester és községi elnök is lemondott, a Szerb Haladó Párt egyik illetékese elmondta, a következő napokban minden önkormányzati elnök és polgármester lemond, hogy a rendkívüli köztársasági, tartományi és belgrádi választásokkal egyidejűleg megtarthassák a helyhatósági választásokat is.

Egyébként Aleksandar Vučić szerb államfő a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) nyilatkozva közölte, hogy a szerbiai parlamenti és a tartományi választások már december 17-étől kezdődően megtarthatók, sőt, akár már azon a napon is. Ugyanakkor lennének a belgrádi helyi választások is, de más községekben is kiírhatják a helyhatósági választásokat.

Forrás: 021.rs, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..