home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Mikor jöhet a harmadik dózis?
Pannon RTV
2021.07.28.
LXXVI. évf. 30. szám
Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.

A koronavírus elleni védőoltás harmadik adagjára is szükség lehet a veszélyeztetettebb csoportoknál - egyebek mellett erről volt szó a szerbiai válságstáb mai ülésén.

A harmadik adagot például a krónikus betegségben szenvedőknek ajánlják - mondta az ülés után dr. Darija Kisić Tepavčević. A válságstáb tagja ismét az oltás felvételének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Dr. Darija Kisić Tepavčević, a szerbiai válságstáb tagja, munkaügyi miniszter: „Az első csoportban azok kell, hogy megkapják a védőoltás harmadik adagját, akik immunhiányosak, és más krónikus betegségben szenvednek, amelyek az immunrendszer gyengülésével és ezáltal az oltás utáni immunválasz csökkenésével járnak. Tehát elsősorban olyan emberekről van szó, akik szervátültetésen estek át, akik hemodialízis alatt állnak, akik rosszindulatú betegségben szenvednek, akik jelenleg az immunrendszer működését serkentő terápiát kapnak, krónikus máj- és vesebetegek, vagy krónikus tüdőbetegek.”

Az illetékesek a lehetséges korlátozó járványügyi intézkedésekről is egyeztettek. A tömeges összejövetelekkor az Exit fesztiválon alkalmazott modellt használnák. Ez azt jelentené, hogy a nagyobb rendezvényeken az oltott személyeken kívül csak azok vehetnének részt, akik negatív PCR vagy antigén teszttel rendelkeznek.

A szakértők kitértek arra is, hogy folyamatosan növekszik a napi fertőzöttszám Szerbiában. Szerintük a járvány negyedik hulláma szeptemberre várható, ha ilyen alacsony marad az oltakozási kedv. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..