home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Mi volt a puttonyodban, Mikulás?
Dienes Brigitta
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
Mi volt a puttonyodban, Mikulás?

Második alkalommal szervezte meg a csókai Művelődési és Oktatási Központ a kézműveskiállítást és -vásárt. A kétnapos esemény megnyitóját december 5-én tartották a színházteremben.



A látványos műsorban fellépők a helybeli Đurđa Tintor ruháit és jelmezeit mutatták be. A „manökenek” frizurái Kothenc Éva fodrászszalonjában készültek. A programban közreműködött a Midnight klasszikustánc-iskola csoportja.

Ezen a napon a várva várt Mikulás sem maradt otthon, a csókai óvodásokat és iskolásokat, valamint a fellépőket édességcsomaggal jutalmazta. Meglepetésként a Művelődési és Oktatási Központ a csókai Mikulást neve napján új mikulásruhával ajándékozta meg sokévi lelkiismeretes és áldásos munkájáért. 

Az épület előcsarnokában lévő karácsonyi kirakodóvásárban a községből nyolc, a környező településről pedig két szervezet képviseltette magát. A rendezvényt számos érdeklődő és vásárló látogatta meg. 

A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör tagjai sem tétlenkedtek az elmúlt héten, amin nem is kell csodálkozni, hiszen ez az időszak az év legeseménydúsabb időszaka. A hónap első szombatján az egyesületben megemlékeztek Szent Borbáláról, Miklós püspökről, a boszorkányos Lucáról. A 29 fős, kisdiákokból álló csapat az elméleti előadáson kívül kézműves-foglalkozásokon vett részt, melyen a tanulók hulladék anyagból érdekes dísztárgyakat készítettek.

A lelkes társasághoz a Mikulás is ellátogatott. Csomagjával édesebbé tette ezt a napot a gyerekek számára, ők pedig viszonzásul ünnepi dalokkal kedveskedtek neki és a jelen lévő közönségnek. A délutáni programban az egyháztanács tagjait és a szorgalmas hívőközönséget várta be a Mikulás, aki nem feledkezett meg azokról az áldozatkész emberekről sem, akik egész éven át önkéntes munkájukkal igyekeznek fenntartani a kultúrkört, a római katolikus templomot, a parókiát és a kápolnát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..