home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Mi lesz a Subotica-trans sorsa?
2023.03.01.
LXXVIII. évf. 9. szám
Mi lesz a Subotica-trans sorsa?

Egyelőre nem vonnak be magáncégeket az utasszállításba Szabadkán. A cáfolat az önkormányzattól érkezett, mivel a sajtóban többször találgatták, mi lesz a Subotica-trans utasforgalmi közvállalat sorsa. A cég levélben kérte a polgármestert, hogy a közvállalat a jövőben köz- és magán-együttműködéssel üzemeljen tovább. Bejelentették, hogy tanulmányt készítenek és az alapján döntenek a továbbiakról.

A Vajdaság Ma híre szerint a közvállalat tavaly 92 millió dináros veszteséget könyvelt el. A város pótolta a hiányt, emelték a jegyek árát, a járatok számát pedig csökkentették a takarékosság érdekében. A város jelen pillanatban nem fontolgatja a tömegközlekedés lebonyolításában a köz- és magán-együttműködést, nyomatékosította Radoslav Vukelić, a szabadkai Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára. Hozzátette, a közvállalat igazgatójának joga van megoldásokat javasolni aktuális problémákra. Szerinte a tömegközlekedésnek a koronavírus ideje alatti szünetelése és az ukrajnai háború miatt kialakult üzemanyag-drágulás lehet az oka a gondoknak.

Az önkormányzat közbeszerzés kiírása után szerződést írt alá a legjobb ajánlattevővel, hogy készítsék el a közvállalat átszervezésének dokumentumát, és ez alapján döntenek majd annak további sorsáról.

Forrás: Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..