home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Mi kerüljön a címlapra?
(Tha)
2023.11.28.
LXXVIII. évf. 47. szám
Mi kerüljön a címlapra?

Magyarkanizsán, a Dobó Tihamér Képtárban tartottuk meg a Hét Nap hetilap Fotózzon a címlapra! című pályázatának záróeseményét. A rendezvényen, mely egyúttal díjkiosztó ünnepség is volt, megnyílt a pályázat legjobb fotóiból álló kiállítás.

Az egybegyűlteket, közöttük Fejsztámer Róbert polgármestert és Lackó Róbertet, a községi képviselő-testület elnökét Muhi Zsuzsanna, a képtár vezetője köszöntötte, majd Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője ismertette a pályázat ötletét, és elmondta, a felhívásra az elmúlt hónapokban több mint 150 fotós 2000 felvétele érkezett, és ebből 50 pályázó egy kicsivel több mint 100 alkotása látható a tárlaton.

Kabók Erika, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tájékoztatással megbízott tagja a sajtófotó műfajáról és a címlap fontosságáról osztotta meg gondolatait.  

A pályázatot Szerda Zsófi, a lap szerkesztője és fotóriportere értékelte. Kifejtette, egy fotó akkor lesz jó, ha a készítőjének köze van ahhoz, amit fényképez, legyen az tájkép, közeli fotó egy bogárról vagy egy portré a szomszéd néniről, hiszen ahhoz, hogy ezt észrevegyük, le kell lassítanunk, és ha csak néhány percig is, de meg kell ismerkednünk a fényképünk tárgyával, figyelni azt egy ideig. Hozzátette, a fotózás lehet kikapcsolódás, az alkotói vágy kiteljesedése, a pillanat megörökítésének az igénye, de akár egy jó kis önismereti gyorstalpaló is. Megéri tehát önmagunkat is elemezni a fotóink által. Mit fotózunk le s mit nem? Mit tartunk megmutatásra érdemesnek.

A zsűri, Tóth Lívia, Szerda Zsófi és Szalai Attila karikaturista a következő döntést hozta:

Az első díjat Szilágyi Ildikó érdemelte ki, második lett Paksi Zoltán, harmadik pedig Vujinović Verona. A pályázat különdíjasai: Erdélyi Olívia, Szabó Tímea, Csipak Viktor, Tomkó Evelin, Ujhelyi Éva és Nagy Dénes, akinek a fotója a Hét Nap 2024. évi falinaptárán szerepel majd.

A rendezvényen fellépett a Grufti Groove együttes, Asztalos Alfréd (klarinét), Nyers Lehel (darbuka), Szűcs Mihály (fagott), Ábrahám Máté (nagybőgő).

Az esemény szép pillanata volt, amikor Puskás Károly, aki évtizedek óta együttműködik lapunkkal, és gyakran közöljük a különféle eseményeken készült fotóit, egyik saját felvételét ajándékozta szerkesztőségünknek.


I. hely


II. hely


III. hely


Különdíj (a Hét Nap falinaptárára kerülő alkotás)


Különdíj

Különdíj

Különdíj


​​​​​​​​​​​​​​Különdíj


​​​​​​​​​​​​​​Különdíj

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..