Mi fán terem a speedfitness?

Mi fán terem a speedfitness?

A magyarkanizsai Bicskei Izabella a budapesti IDOL Studio Speedfitnessben várja azokat a kíváncsi és újdonságra vágyó személyeket, akik szeretnék kipróbálni a speedfitnesst, mely alaposan megdolgoztatja az egész testet.

* Mit kell tudni erről a mozgásformáról?

— A speedfitness egy elektrostimulációs (EMS), egész testes, alakformáló technológia. Különböző frekvenciákon ingereljük a test izomzatát attól függően, hogy mi a célunk. Bármilyen mozgásforma kivitelezhető az edzések során a testre elhelyezett elektródák segítségével. Az edző és a vendég közösen határozza meg a célt, és hogy milyen edzéstípust végeznek. A speedfitness semmihez nem hasonlítható, valóban meg kell tapasztalni ezt a kellemesen bizsergető érzést.

* Mire van a legjobb hatással?

— Az egész testre. Az erősítő-, az anyagcsere-fokozó és a relaxprogramoknak vannak különböző hatásai. Az erősítőprogram az izomtömeg növelésére — gondolok itt a rehabilitációra, az izmok eredeti állapotának a visszaállítására is — és esztétikai szempontból a konkrét tömegnövelésre egyaránt alkalmas a megfelelő táplálkozás mellett. Szép kerek, formás izomzatot lehet létrehozni az EMS használatával. Az anyagcsere-fokozó program gyorsítja a vérkeringést, segít a cellulit eltüntetésében, valamint a zsírraktárak kiürítésében. A relaxprogram fájdalomcsillapító, ernyesztő, lazító hatású néhány perc az edzés végén. Sokan nem tudják, hogy a céltól függően több program alkalmazható a speedfitnessgéppel. Eszköze lehet a szépészeti iparágaknak, az igazán értékteremtő hatása azonban a prevenció és a rehabilitációban való alkalmazás során mutatkozik meg.

* Mindenkinél alkalmazható ez a módszer?

— Például trombózisra való hajlam vagy daganatos megbetegedések esetén nem javasoljuk, viszont meg kell jegyezni, hogy a tudomány fejlődésével bizonyos esetekben ezek sem számítanak kizáró oknak. Terhesség alatt sem ajánlott a használata, vagy epilepszia esetén.

* Vannak-e hátrányai, következményei?

— Ha az előírásoknak megfelelő rendszerességgel alkalmazzuk az EMS-technológiát, akkor nincsenek sem hátrányai, sem negatív hatásai.

* Kinek ajánlanád, és milyen rendszerességgel?

— Aki fitten szeretné tartani a testét, óvni az ízületeit a mozgás során, fogyni, illetve formálódni vágyik, vagy ha egy műtét utáni felépülési szakaszban gyorsabb és hatékonyabb módszert kíván bevetni a felépülése érdekében, akkor annak mindenképp ajánlom. Hetente egy-két alkalommal javasolt a használata, és ez mindig a céltól függ.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Ép Testben rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Mi fán terem a speedfitness?
Ép Testben
Mi fán terem a speedfitness?
Ép Testben
Facebook

Támogatóink