home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Mi a manó...
Martinek Imre
2017.12.20.
LXXII. évf. 50. szám
Mi a manó...

Beszélgetésünket ezen esztendőnknek Luca-napján követtük el.

Az ünnepek idején mindenki készülődik. Nemcsak süt és főz, de az alkalmi, úgynevezett konyhakész díszekből is igyekszik elegendőt vásárolni. A mindnyájunk számára felkínálkozó forgatagok valamelyikében megmártózva. Persze, olyanok is akadnak szép számban, akik inkább egyedül készítik el ezeket a portékákat. Önmaguk és mások örömére. 

Beszélgetésünket tehát ezen esztendőnknek Luca-napján követtük el. A torontálvásárhelyi Juhász család piciny alkotóműhelyében, ahol a karácsonyt és az újévet megelőző őszi s téli hónapokban délutánonként — nemritkán késő estébe is belenyúlva — a hagyományos adventi és karácsonyi koszorúk mellett manók is születnek. Mindenekelőtt Juhász Irén és Szolnoki Ildikó fiatal anyukák alkotókészségének köszönhetően, akiknek munkájából alkalmasint családjaik többi tagja is derekasan kiveszi a részit.

Vonatkozó riportunkat hetilapunk egyik soron következő számában olvashatják. Addig is meséljenek a helyszínen készült fotók!

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..