home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Mi a jó kakaspörkölt titka?
NAGY Erzsébet
2013.05.08.
LXVIII. évf. 19. szám
Mi a jó kakaspörkölt titka?

Magyarcsernyén a helybeli nőszervezet és kézimunkaszakkör szervezésében megtartották immár ötödik alkalommal a hagyományos kakaspörköltfőző versenyt. A vadászcsárda közelében zajló összejövetelre mintegy harminc csapat érkezett.

A helybelieken kívül a környező településekről, Zenta vonzáskörzetéből, de Vajdaság legdélibb magyarlakta településéről, Székelykevéről is jöttek vendégek, valamint Zlatibor környékéről, Zlakusa faluból és Magyarországról, Nagyszénásról. 
Dr. Szilágyi Gyöngyi helybeli orvosnő üdvözölte a jelenlevőket, ft. Szemerédi Pál plébános úr pedig megáldotta őket.
A bírálóbizottság tagja Ments András és Mészáros Béla, az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend tagja, Biacsy László, a Mátyás Király Kerekasztal lovagja, dr. Szilágyi Gyöngyi orvosnő és a kikindai Stupin Radovan, a Vajdasági Halászléfőző Verseny 2010. évi fődíjasa volt. Ments András röviden ismertette, hogyan főzik a jó pörköltet. Felhívta rá a figyelmet, hogy Bánságban sokan tévednek, amikor sok hagymával készítik, hogy jó sűrű legyen, pedig a jó ételnek nem ez a titka.
Az értékelés alapján a legjobb kakaspörköltet a Szénási kakasok főzték, második a zentai Bogdán Zsófia, a harmadik pedig a helybeli nőszervezet csapata lett. Különdíjat kaptak a zlakuszaiak, az oromparti Dús Hús, a Keresztény Értelmiségi Kör helyi szervezetének csapata, a székelykeveiek csapata, a zentai Balla Gyula és a helybeli fiatal gyermekekből álló Barátok csapata. 
Az ünnepi művelődési műsorban felléptek a Petőfi Sándor Általános Iskola versmondói, az Ady Endre Művelődési Egyesület asszonykórusa és Osztermann Emma nótaénekes.
A verseny ideje alatt reggeltől estig szólt a zene, a jó hangulatról a muzslyai Palatinus Ervin és a helybeli Bánáti vándorok gondoskodtak.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..