home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
Mezőgazdaságunk ünnepe
2024.05.20.
LXXIX. évf. 20. szám
Mezőgazdaságunk ünnepe

Juhász Bálint, a Tartományi Képviselőház elnöke Újvidéken ellátogatott a 91. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárra, ahol Nikola Lovrićtyal, az Újvidéki Vásár vezérigazgatójával együtt beszélgetett a rendezvényen résztvevő intézmények, cégek és termelők képviselőivel.

Juhász Bálint az újságíróknak kiemelte, a Tartományi Képviselőház és az Újvidéki Vásár közötti jó együttműködést folytatni és fejleszteni kell.

–Örülök, hogy a mezőgazdasági vásáron folyamatosan növekszik a kiállítók és a résztvevő országok száma. Ez a rendezvény mezőgazdaságunk ünnepe, ahol büszkén mutathatjuk meg, képesek vagyunk világszínvonalú mezőgazdasági gépeket gyártani és rendkívül jó minőségű élelmiszer- és feldolgozóipari termékeink vannak.

Nagyon jelentősnek tartom, hogy az Európai Unió idén először partnere ennek az eseménynek, és remélem, hogy ez további lendületet ad Vajdaság és más európai régiók további együttműködéséhez.

Juhász Bálint és Nikola Lovrić abban is megállapodtak, kezdeményezik, hogy az idei év decemberében megrendezésre kerülő turisztikai kiállításnak Magyarország legyen a partnerországa.

Emellett közösen meglátogatták a Tartományi Mezőgazdasági, Vízügyi és Erdészeti Titkárság és más tartományi intézmények standjait, és további kiállítókat a vásáron.

A 91. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár május 18-a és 23-a között zajlik több mint 1200 kiállító részvételével Szerbiából és további 40 országból.

Ótos András felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..