home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Mezítlábas Mendegélő Kispiacon
Kovács Laura
2023.08.23.
LXXVIII. évf. 34. szám
Mezítlábas Mendegélő Kispiacon

Megújult a kispiaci játszótér. Az új elemek mellett a játszótér egy Kneipp-ösvénnyel is gazdagodott, mely a Mezítlábas Mendegélő nevet kapta.

Ez egy mezítlábas ösvény, melyet Sebastian Kneipp német természetgyógyász fejlesztett ki, és ez egy egészségmegőrző módszer — magyarázta az ösvény átadásakor Bagi Szabolcs, a Together Ifjúsági Szervezet elnöke. Mint mondta, a mendegélő megvalósításának ötlete a kispiaci játszótér mellett néhány évvel ezelőtt körvonalazódott ki.

— A mezítlábas ösvény lényege, hogy különböző felületű anyagokon mezítláb sétálnak a gyerekek vagy akár a felnőttek, és ezzel a talp reflexzónáit stimulálják a különböző anyagok, tehát homok, kavics, mulcs, bármilyen anyag, melyet használunk. Jelenleg itt tizenöt kis területrész van, és ezekben szétosztottuk különféle sorrendben az anyagokat. Az ösvény a játszótér melletti területen lett kialakítva, az ugyanis a helyi közösségé. A kerítés is meg lett csinálva, hogy a gyermekek biztonságosabban tudjanak itt játszani. Továbbá a terület parkosítása is tervben van, hogy bokrokkal és különféle fákkal még szebbé tegyük a teret, de kilátásban van még a padok, egy fészekhinta és a világítás felszerelése is.  

— Nekem nagyon tetszik ez a mendegélő — osztotta meg élményét Bagi Adél, miután kipróbálta az új ösvényt. — Kavicsokon, homokon, mulcson és ilyeneken kell végigmenni. A kavicsokon a legnehezebb, a homokon pedig a legkönnyebb — tette hozzá.

A Together Ifjúsági Szervezet 2009-ben alakult meg, és sokat foglalkozik a falu szépítésével, rendezésével. Az évek során számos ifjúsági programot, kerékpártúrákat, környezetvédelmi akciókat szervezett, illetve a régi piactér átalakítása is az egyesület keze munkája. Az ösvény kialakítására Magyarkanizsa Önkormányzatának pályázatán 50 000 dinárt hagytak jóvá, Kispiac Helyi Közössége pedig a területet és az ösvény körüli kerítés kivitelezési költségeit fedezte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..