home 2023. szeptember 26., Jusztina napja
Online előfizetés
Metszéspontok
2023.01.27.
LXXVIII. évf. 4. szám
Metszéspontok

Gimnáziumi tanárok tapasztalatcseréjével folytatódik a Magyar Tanszék online beszélgetéssorozata

Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke Metszéspontok című online beszélgetéssorozatának idei első epizódját is a tanári pálya rejtelmeinek szentelik. A Magyar Tanszék olyan volt hallgatóit kérdezik a jelenlegi hallgatók, akik a tanári hivatást választották.

2023. január 30-án 19 órakor Kovács Smit Edit magyar nyelv és irodalom szakos tanárt (Svetozar Marković Gimnázium, Újvidék) és Herédi Károly magyar nyelv és irodalom szakos tanárt (Kosztolányi Dezső Gimnázium, Szabadka) faggatja a Tanszék harmadéves hallgatója, Nemes Edina. A program keretében a résztvevők oktatásügyi és pedagógiai kérdéseket, a magyartanárok módszertani tapasztalatait, kísérleteit és újításait, valamint a tanári és osztályfőnöki szerep aktuális megítélését is érintik majd.

A beszélgetéssorozatot a Magyar Tanszék azzal a céllal indította, hogy a jelenlegi és jövendőbeli egyetemistáknak bemutassák milyen karrierlehetőségek állnak előttük. 2022 tavaszán elsősorban olyan volt tanszékesek mutatkoztak be, akik nem tanárként helyezkedtek el, az őszi-téli időszakban pedig a tanárok kerültek a fókuszba.   

Az esemény a virtuális térben, a Zoom felületén valósult meg. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Join Zoom Meeting: ITT

Meeting ID: 850 9271 7800

Passcode: magyar

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..