home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Messiász
Tóth Tibor
2014.07.01.
LXIX. évf. 27. szám
Messiász

Nyolcaddöntő: Argentína–Svájc 0:0, hosszabbítás után 1:0

Nyolcaddöntő

Argentína–Svájc 0:0, hosszabbítás után 1:0

Sao Paulo, Arena de Sao Paulo, 49 683 néző, vezette: Eriksson (svéd)

Góllövő: Di María a 118. percben.

Argentína: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo (Basanta) – Gago (Biglia), Mascherano, Di María – Lavezzi (Palacio), Messi, Higuaín.

Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, R. Rodriguez – Behrami, Inler – Xhaka (G. Fernandes), Shaqiri, Mehmedi (Dzemaili) – Drmic (Seferovic).

Szenvednek a nagycsapatok a nyolcaddöntőkben. Az esélyesebb Argentína is csak a hosszabbítás hajrájában késztette megadásra a találkozó nagy részében védekező, de helyenként helyzeteket is kialakító Svájcot. A mindent eldöntő találat a 118. percben esett, amikor Lichtsteiner adta el a labdát saját térfelén, Messi megiramodott, Di Maríához passzolt, ő pedig a jobb alsóba gurított. A svájciak ezután mindent egy lapra tettek fel, még Benaglio kapus is előrejött, ám egyenlítési lehetőség Dzemaili előtt adódott, aki három méterről a kapufára fejelte a labdát, a kipattanó pedig a lábáról a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 125. percben Svájc kapott még egy esélyt, de Shaqiri szabadrúgása a sorfalban végezte.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..