home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Mesés családi délutánok
Kovács Laura
2023.08.09.
LXXVIII. évf. 32. szám
Mesés családi délutánok

A magyarkanizsai József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtára és a Horgosi Művelődési Ház közösen szervezi meg a Mesés Családi Délután elnevezésű programot augusztus minden keddjén a horgosi játszótéren.

A rendezvény különlegessége, hogy a gyermekek mesélnek egymásnak, keddenként más-más gyermek mondja el az általa választott történetet a társainak.


Noémi és hallgatósága

Horváth Hilda, a horgosi fiókkönyvtár könyvtárosa elmondta, céljuk, hogy a gyermekek tartalmasan töltsék el szabadidejüket a nyári szünetben.
— Szerettük volna népszerűsíteni az olvasást, a könyvtárlátogatást a gyerekek körében, valamint kreatív kézműves-foglalkozásokat is tartanánk egy-egy meseolvasás után. Augusztusban minden kedden 18 és 19 óra között valósulnak meg ezek a programok. Ekkor meghallgatunk egy mesét, és közösen alkotunk a jelenlévőkkel. Az esemény mindenki számára nyitott, nem igényel előzetes jelentkezést, aki itt van a játszótéren a családjával, az is csatlakozhat, de azokat is szeretettel várjuk, akik csak azért jönnek, hogy részt vegyenek a mesedélutánon.


Alkotás közben

Sós Nóra, a Horgosi Művelődési Ház programkoordinátora elmondta, milyen kézműves-foglalkozásokkal készülnek a gyerekeknek.
— A mesélőktől begyűjtöttük a meséket, melyeket elmondanak négy-öt héten át, és azokhoz készítünk minden alkalommal közösen egy-egy kreatív alkotást. A mai napon egy lapozgatós, kis könyvet hoztunk létre, melyből az is kiderül, hogy a gyermekek memóriája mennyire fejlett, hiszen a mese tartalmát kell a lapokra lerajzolniuk, és megalkotni a saját kis meséjüket. A következő hetekben szintén az elhangzó mesékhez illő kreatív foglalkozásokkal készülünk majd.

Az első alkalommal Mészáros Noémi mondta el az általa választott mesét, aki most állt ki először nagyobb közönség elé.

— A pityke és a kökény című mesét választottam, mert a szereplői szaladnak, és gyorsan kérik egymástól a dolgokat, mivel a pitykének víz kell, mert megfullad a kökénytől. Úgy gondoltam, hogy érdekes lesz ez a mese a többieknek is, mivel én viccesnek találom.


Anyu segítsége mindig jól jön

Molnár Emese jól érezte magát ezen a délutánon, és legközelebb is ellátogat majd a játszótérre. Elmondta, nagyon tetszett neki a mese, habár már korábban is többször hallotta.
A következő mesélő Kovács Zsanett lesz, aki A dzsungel könyvét ismerteti majd társaival.
— Én még nem hallottam A pityke és a kökény című mesét, de nagyon tetszett. Utána lerajzoltuk a kakas és a pityke történetét. Megtudtuk, hogy a kakas meg akarta menteni a pitykét, de nem sikerült neki, mert későn szerzett vizet, és addigra megfulladt.

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket augusztus folyamán, minden kedden 18 órától a horgosi játszótéren.

Fényképezte: Kovács Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..