Mesemondás Világrekord – 2021
Csermák Zoltán
2021.07.26.
LXXVI. évf. 29. szám
Mesemondás Világrekord – 2021

A leghosszabb folyamatos mesemondás

A Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál keretében jelentkezz önkéntes mesemondónak, és legyél Te is részese ennek a mesés vállalkozásnak!

 Kedves Mesemondó Barátunk!

Szeretettel köszöntünk a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület nevében.

Egyesületünk egyik fő célja a szövegfolklór – ezen belül főként a népmesemondás – hagyományainak bemutatása, továbbvitele, éltetése, megőrzése és ápolása.

Fontosnak tartjuk, hogy a mesemondás régi, hagyományos helyszínei, alkalmai helyett új, a mai kornak megfelelő módot és alkalmakat teremtsünk. Szeretnénk megőrizni, magunkévá tenni és továbbadni az elődeinktől örökölt gondolkodásmódot, bölcsességet, a világot elbeszélő képességet, hiszen mindez nagyon fontos szerepet játszik identitásunkban, kultúránkban.

Egyesületünk a Csűrdöngölő Kulturális Egyesülettel közösen, és a Hagyományok Háza szakmai támogatásával 2021-ben ismét megrendezi a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált. (A fesztivál időpontja: szeptember 9–12.)

A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása.

Nagy örömünkre évről, évre nő a Hetedhét Hatvan Népmese­fesztiválra látogató mesemondók száma. Úgy érezzük elérkezett az ideje annak, hogy közösen, méltó emléket állítsunk nagy mesemondóinknak, és népmesei hagyatékuknak.

Ezért – 2021-ben, az Önkéntesség évében – felhívást intézünk mesemondókhoz, pedagógusokhoz, meseszerető gyermekek­hez és felnőttekhez, hogy csatlakozzanak hozzánk és állítsunk fel közösen egy új világrekordot: a leghosszabb folyamatos népmesemondás rekordját.

Bízunk benne, hogy felhívásunkhoz számos mesemondó, mesemondással foglalkozó szervezet csatlakozik, és egy különleges, 168 órán át tartó eseménnyel járulunk hozzá az élőszavas mesemondás megismertetéséhez, népszerűsítéséhez.

Terveink szerint a programot – szeptember 11-én, szombaton – a hazai mesemondás legkiválóbb mesterei zárnák. Ennek keretében szeretnénk felkérni Téged is, hogy csatlakozz hozzánk és egy önkéntes mesemondással gazdagítsd programunkat!

Bízunk benne, hogy meghívásunkat elfogadod és részvételeddel, mesemondásoddal erősíted az emberek mesélési kedvét.

Kérjük, jelezd felénk részvételi szándékodat, hogy a részleteket megoszthassuk Veled!

Kovács Marianna
Meseszó Egyesület

Tel: 36-20-577-1177
kmarianna@mail.battanet.hu

Pintér Zsolt
Csűrdöngölő Kulturális Egyesület
Meseszó Egyesület

Tel: 36-30-681-1198
pinterzsolt75@gmail.com

Információ: https://www.meseszo.hu/event-details/folyamatos-mesemondas-vilagrekord-kiserlet

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Kárpát-medence rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..