home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Mérnökfutam
(—)
2013.11.22.
LXVIII. évf. 47. szám
Mérnökfutam

A Mérnökfutam, a felsőoktatásban tanuló hallgatók versenye az idén került először megrendezésre. A szervező, az IAESTE Hungary célja az volt, hogy a műszaki értelmiség közelebb kerüljön a magyar gazdasági élet vezető intézeteihez, vállalataihoz.

Az online fordulóra huszonhárom csapat nevezett be, majd birkózott meg 7-7 informatikai és villamosmérnöki témájú feladattal. Az élő megmérettetésen (melyet november 18-án és 19-én tartottak meg az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán) az online versenyen továbbjutó tíz csapat mérte össze tudását a cégek által kiadott feladatok által. Az indulók között volt — egyetlen külföldiként — a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola mechatronikai specializáció szakán tanuló diákok (Bajusz Péter, Buckó Szabolcs, Pálfi Szuzanna és Szegedi Mihály) SU-Tech nevű csapata is.

A verseny másnapján az Óbudai Egyetem hallgatóinak innovációs kiállításán tartották meg az eredményhirdetést és a Magyar Mérnökhallgatókért Emlékérem átadásának ünnepségét. A SU-Tech sikeresen oldotta meg az élő forduló feladatait is, és elnyerte a Magyar Telekom Nyrt. különdíját, valamint a dobogó harmadik fokára léphetett. A csapat nyereménye 50 000 Ft-nyi támogatás egy tudományos diákköri munka megvalósítására.

A rendezvény támogatói a Magyar Telekom Nyrt., T-Systems Magyarország Zrt., TGA Consult és az InfomatiX Ltd. A verseny együttműködő partnere az evosoft Hungary Kft.

Gratulálunk, SU-Tech!

(Péter Szvoboda felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..