home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Mennyi a megművelhető állami földterület?
(—)
2015.12.13.
LXX. évf. 49. szám
Mennyi a megművelhető állami földterület?

Szabadka Város illetékesei a múlt héten mutatták be a termelőknek az önkormányzat rendelkezésére álló megművelhető állami földterületekre vonatkozó adatokat. Az eseményre meghívták az illetékes állami szerveket, az önkormányzat képviselőin kívül azonban senki sem jelent meg.

A Földművestársulás szervezett tájékoztatást az új városházán arról, hogy valójában mennyi megművelhető állami föld van Szabadka területén. A gazdák felháborodtak, amiért különböző információk láttak napvilágot, hogy mennyi bérelhető terület van a város hatósága alatt.

A tribünre meghívták a mezőgazdasági minisztérium, az önkormányzat és a telekkönyvi hivatal képviselőit is, de csak a város illetékesei jelentek meg.

A gazdák szerették volna tisztázni a megművelhető állami földekre vonatkozó félreértéseket, melyeket Snežana Bogosavljević Bošković szerbiai mezőgazdasági miniszter ama kijelentése okozott, hogy Szabadkán 24 000 hektár megművelhető, állami tulajdonban levő föld van.

Osztrogonác Simon mezőgazdasági tanácsos a Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta: a mezőgazdasági termelőknek és az egyesületeiknek, de a politikai pártoknak is téves információik vannak az állami tulajdonban levő földterületek nagyságáról. Mint kiderült, az volt a félreértés oka, hogy az illetékesek 2008. évi adatokat vettek alapul.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..