home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
„Mennyből az angyal...”
Martinek Imre
2015.12.13.
LXX. évf. 49. szám
„Mennyből az angyal...”

Az 1997. évi rajt óta negyedik alkalommal vállalta fel a házigazda szerepet a dél-bánsági Székelykeve a betlehemes játékok és karácsonyi szokások regionális, vándorjellegű rendezvényén.

A sorrendben tizenkilencedik találkozóra kilenc településről (Székelykeve, Torontálvásárhely, Hertelendyfalva, Pancsova, Ürményháza, Kevevára, Sándoregyháza, Udvarszállás és Versec ) érkezett közel háromszáz fellépő, és tizenhárom műsorszámba sűrítve tolmácsolta az Örömhírt. Hovatovább a megmaradásért küzdő, a teljes jogkörű anyanyelvi oktatástól évtizedek óta megfosztott déli szórványmagyarságnak a pusztába kiáltott szavát is...









































Helyszíni beszámolónk teljes anyaga lapunk december 23-ai számában tervez napvilágot látni.

A fotókat Martinek Viktor és Martinek Imre készítették.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..