home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Megvan a nyertes!
Erdsoft
2019.10.17.
LXXIV. évf. 42. szám
Megvan a nyertes!

Hihetetlen, hogy rohan az idő! A Számtek rovatban megjelent cikksorozatunkból egy éven keresztül tanulhattak a programozni vágyók. Elsődleges célunk az volt, hogy bemutassuk a legismertebb webes technológiákat, azok között pedig, akik hétről hétre velünk tartottak, és válaszoltak kérdéseinkre, egy laptopot sorsoltunk ki.

Cikkeinkből az olvasók megismerkedhettek a webfejlesztés alapjaival. Az első kilenc hétben a HTML-lel foglalkoztunk, később azonban egy kicsit nehezebb témába kezdtünk, és néhány cikkben bemutattuk a CSS alapjait is.

Rovatunk legnagyobb része mégis a népszerű PHP-programozással foglalkozott — olvasóink megismerkedtek a szintaxisokkal, a változókkal, a stringekkel és az operátorokkal, valamint számos olyan hasznos paranccsal is, amelynek biztosan hasznát veszik majd a programozás során.

A későbbiekben foglalkoztunk az include és a require parancsokkal, az if, if...else és elseif állításokkal, bemutattuk a gyakran használt formok alapjait, a tömböket, a funkciókat és a loopokat.

Az utolsó hetekben már a PHP összetettebb funkcióival és elemeivel foglalkoztunk, végül pedig megtanultuk kezelni a hibákat és a kivételeket is. Aki kitartóan olvasta a cikkeinket, és hétről hétre velünk tanult, valamint gyakorolt, az ma már képes egy saját weboldal önálló megalkotására, ami egy éve még lehetetlenségnek tűnhetett.

A megszerzett tudás már önmagában is egy kincs, de olvasóinkat minden bizonnyal az értékes nyeremény is motiválta, hiszen az 52 hét során ugyanennyi kérdést tettünk fel, melyre összesen 1847 válasz érkezett be 133 különböző személytől. Nagyon boldoggá tesz bennünket, hogy rovatunk ekkora sikert aratott, és ilyen sokan mutattak érdeklődést a programozás alapjai iránt.

Örülünk, hogy kihirdethetjük a helyes választ vagy válaszokat beküldők közül véletlenszerű sorsolással kiválasztott nyertest, aki a vassaro****@gmail.com e-mail-cím tulajdonosa. Gratulálunk, nyereménye egy új laptop! A nyertessel e-mailben fogunk kapcsolatba lépni.

Azok se csüggedjenek, akiknek most nem kedvezett a szerencse, hiszen a megszerzett tudás még biztosan a hasznukra fog válni — minden résztvevőt, akinek rovatunk felkeltette az érdeklődését a programozói szakma iránt, szívesen látunk irodánkban egy kötetlen beszélgetésre a szakma lehetőségeivel, kihívásaival, izgalmaival kapcsolatban!

Az ErdSoft cég csapatát a fiatalos lendület, a szakértelem és a folyamatos tanulás, tapasztalatgyűjtés iránti vágy jellemzi — és még több ilyen munkatársra van szükségünk. Irodánk Szabadkán, a Zombori út 33/A (Somborski put 33/A) címen található — mindenkit örömmel vendégül látunk, aki szívesen tudna meg még többet a programozásról, illetve megválaszolunk minden, a szakmával kapcsolatban felmerülő kérdést.


A nyitókép illusztráció

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..