home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megvalósult és tervezett beruházások Zenta községben
Tóth Lívia
2019.02.11.
LXXIV. évf. 6. szám
Megvalósult és tervezett beruházások Zenta községben

Az elmúlt évek során megvalósult beruházásokról, a folyamatban lévő projektumokról és a tervekről tartottak sajtótájékoztatót Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség helyi irodájában.

—  Mindenki láthatja, hogy Zenta községben az elmúlt években számos fontos beruházás valósult meg — hangsúlyozta az újságíróknak Lőrinc Csongor, a párt községi szervezetének, és Perpauer Attila, a kevi szervezetének elnöke.

— A legnagyobb munkálatok közül ki kell emelni a Lisieux-i Kis Szent Teréz-emléktemplom befejezését, a Thurzó iskola tetőszerkezetének és homlokzatának felújítását — hamarosan megkezdődik az épület teljes körű rekonstrukciója is --, a gimnázium épületének a megújulását, a városi hőerőtelep átadását, amely a vezetékek felújításával és az elszámolási rendszer kidolgozásával egészül ki. Új kamarateremmel bővült a Zentai Magyar Kamaraszínház, amely mellett egy kiállítótermet is szeretnénk kialakítani, valamint folytatódik az a projektum is, amely keretében új rendeltetést kapnak az egykori kaszárnya objektumai.


Máriás Endre felvétele

Befejeződött a Zentai Egészségház épületének a renoválása, a következő hatalmas vállalkozás pedig a Zentai Közkórház felújítása lesz. A projekttervek elkészítése húszmillió dinárba, a kivitelezés pedig több százmillió dinárba fog kerülni. A kórház dolgozóinak régi álma teljesült a CT-berendezés beszerzésével, hamarosan befejeződik a szükséges helység előkészítése és február végén sor kerülhet a beüzemelésre is — sorolta Lőrinc Csongor és hozzátette, emellett nagy figyelmet fordítanak a közbiztonság javítására, a kerékpárutak kiépítésére, a közvilágítás fejlesztésére.

— Legkésőbb jövőre az egész város területén befejeződik a csatornahálózat kiépítése, ami azt jelenti, hogy több pénz jut az útburkolatok karbantartására és felújítására. Reméljük, az idén előrelépés történik a termálvíz felhasználásával és medencék felújításával kapcsolatban is, hiszen az utóbbi beruházáshoz már korábban elkészültek a tervek. Szeretnénk befejezni a Halászcsárdára vezető út javítását, biztosítani a népkonyha és az idősek napközije munkájának zavartalanságát. Régi terv az idősek otthonának a létrehozása is, amelynek a tervei elkészültek, és talán még az idén megkezdődhet a kivitelezés, ami a valamikori kaszárnya területén lévő két épület összekötését és átépítését foglalja magába — hallottuk Lőrinc Csongortól, a VMSZ községi szervezetének elnökétől.

— Keviben sikerült megoldanunk az iskola fűtésproblémáját, valamint az önkormányzat és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából folyamatosan javítjuk az intézmény felszereltségét. Az óvodában sor került a padló cseréjére, és rövidesen megkezdődik az épület belsejének újrafestése. Az elmúlt időszakban mindegyik kistelepülésünkön voltak különféle jótékonysági bálok, amelyeknek a bevételét a szervezők az oktatási intézmények fejlesztésére fordították.

A kátyúzási munkálatok mellett az önkormányzat jóvoltából folyamatosan zajlik a dűlőutak rendezése.

A falvak intézményei és szervezetei egyre több pályázaton vesznek részt. Tornyoson egy nyertes projektumnak köszönhetően napkollektorok segítségével meleg vizet állítunk majd elő. Jó hír továbbá, hogy február végén megkezdődik a tornyosi iskolánál a jelzőlámpa felállítása, amely biztonságosabbá teszi a gyermekek közlekedését. Felsőhegyen folyamatban van a helyi értéktár kialakítása, amelynek segítségével például az adahatári iskolát oktatási, kulturális és turisztikai látványosságként kezelhetjük. A községbeli falvakban az önkormányzattal karöltve számos olyan rendezvényt szervezünk, amelyek igen jelentős közösségépítő erővel bírnak — összegezte a Zenta községhez tartozó településeken zajló tevékenységeket Perpauer Attila, a VMSZ kevi helyi szervezetének elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..