home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Megújult utat kap Völgyes határa
Fehér Márta
2020.10.07.
LXXV. évf. 41. szám
Megújult utat kap Völgyes határa

A Völgyes és Tóthfalu közötti útszakaszból 1,8 km-t újít most fel az önkormányzat, 42 millió dináros beruházásként. A teljes útfelület megújul, sőt szélesebb lesz. A munkálatokat szerdán megtekintette Magyarkanizsa Község polgármestere és a kivitelező közvállalat igazgatója.

— Főleg a völgyesi polgárok részéről ez már régóta megfogalmazódott igény — emlékeztetett Fejsztámer Róbert polgármester. — Nagyjából két év után sikerült elkezdeni az út teljes körű felújítását, a Szerbiai Kőolajipari Vállalattal való együttműködésnek köszönhetően, hiszen ők is nagyon sokat használják. Bízom benne, hogy a völgyesiek mellett a tóthfalusiak és az oromiak is örülni fognak, illetve a Szabadka és Zenta között utazók. Igaz, hogy ez a mi helyi utunk, ám a forgalom szempontjából regionális útnak minősül, így az önkormányzat ezt külön beruházásként kezelte, ezért volt olyan nehéz megvalósítani, egyrészt a pályázati és a kivitelezési dokumentáció sokkal igényesebb, mint a földutak esetében, másrészről a beruházás is jelentős. A másik, rövidebb szakasznál legalizációs gondok merültek fel, ezért nem tudtuk egyben kezelni az egész utat, ám bízom abban, hogy amint ezeket megoldjuk, erre is sor kerül, reményeim szerint egy-két éven belül.

— A meglevő 4 m széles aszfaltutat kibővítjük 5 méterre, emellett megerősítjük az útpadkákat további fél méterrel, így egy 6 m széles utat kapunk — magyarázta Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója. — Az útszakasz ezáltal biztonságosabb lesz. Végül teljesen új aszfaltburkolatot kap. A munkálatokat a tervek szerint november 20-áig befejezzük.

Az útszakaszt lezárták, a forgalmat táblákkal terelik el a mellékutakra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..