home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Megújult a zentai Apolo gyógyszertár
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2022.11.02.
LXXVII. évf. 43. szám
Megújult a zentai Apolo gyógyszertár

Ha valakit nem feszít, nem sodor teljesen magával a tudomány iránti vágy és tehetség — az semmit sem tud csinálni. Először tehát tehetség kell. A tehetségen kívül kell egy olyan társadalom, amelyik ezt méltányolni tudja.”   (Szent-Györgyi Albert)

Az Apolo gyógyszertárnak már több kirendeltségét felújítottuk, most a zentai üzlet ráncfelvarrása volt soron. A tervezési folyamathoz az elmúlt évben kezdtem hozzá. A tervezés mindig hosszú és izgalmas számomra. A soron következő egységnek stílusban egyeznie kell az előzőleg felújítottakkal, ám a terep, a helyiségek beosztása mindig más, és új elgondolást igényel, ezenkívül mindig szeretünk becsempészni valami olyan elemet, amely megkülönbözteti ugyan a többi üzlettől, mégis összeköti őket.

A bútorzat a natúr fa és a krémszín kombinációjából tevődik össze az eddig felújított gyógyszertárakban, tehát ezt a vonalat itt is követnünk kellett. A padló a tervezett enteriőrhöz illő járólapot kapott, a plafon pedig új álmennyezettel és több lámpával lett gazdagabb.

A több mint 100 m2-es területen néhány helyiséget összenyitottunk, néhányat átformáltunk, hogy legyen tér mindennek, beleértve a kisebb helyiségeket is, mint a mosdó, laboratórium, iroda.

A régi mosdó elavult volt, máshova került, a helyén pedig raktárral egybenyitott kis laboratórium lett kialakítva.

A kiszolgálópult a nagyobb teremben található, a bejárati ajtóval szemben. Egyedi tervezésű és kivitelezésű, praktikus, letisztult, mégis hívogató. A pult alatt és mögött fiókos elemek találhatóak az orvosságok tárolásához. Ebben a gyógyszertárban két termékkiadó részt terveztünk a pulton, ahol a számítógépes termékkiadás és megfizettetés történik.

A bal oldali helyiségbe egy babasarkot terveztünk, mely valójában nem is sarok lett, hanem egy külön helyiség. A tér telis-tele van faltól falig polcokkal, ahol elfér a sok-sok babaápolási kellék, kiegészítő, játék és egyéb. A polcok kialakításánál alul fiókos rendszer is be lett építve, hogy a polcra nem kiférő ugyanolyan dolgokat lehessen ott tárolni.

Külön kialakítottuk az ortopédrészleget, majd a parfümöknek is egy saját polcrendszert, hogy a vásárlók mindent könnyedén megtalálhassanak.

A terméktároló polcok oldalsó LED-világítással váltak még egyedibbé és hangulatossá.

Az egyik leglátványosabb elem a katicabogaras falmatrica, mely egy kanizsai nyomdában készült. A falmatricát olyan falra terveztük, ahova polcot már nem lehetett tenni, mégis szükség volt arra, hogy valami üdévé varázsolja, és egyúttal uralja is a teret.

A gyógyszertár tulajdonosai és jómagam mint tervező is azon dolgoztunk, hogy minden a vásárlók és az ott dolgozók kényelmét szolgálja. Ez az igyekezet — ahogyan azt a képek is mutatják — minden tekintetben maximális sikerrel járt.

Fényképezte: Gyulai Özvegy Andrea

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..