home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Megújult a feketetói iskola épülete
(Tha)
2015.01.06.
LXX. évf. 1. szám
Megújult a feketetói iskola épülete

A kisdiákok és az óvodások a félévi szünidő megkezdése előtt újra birtokba vehették Feketetón az iskola épületét. Az objektum, mely óvodaként is működik, sürgős felújításra szorult.

Március végén az építésügyi felügyelő bezáratta a feketetói iskola épületét, mivel az veszélyes volt az oda járó kisdiákokra nézve. A június végén elkészült tervek alapján augusztusban írták ki a közbeszerzési pályázatot. A munkálatokra összesen 3,2 millió dinárt költött az önkormányzat, a költségekhez a csókai Jovan Popović Általános Iskola 1,2 millió dinárral járult hozzá. Kicserélték a termek padlózatát, az ablakokat, valamint kijavították a falakat, és bemeszeltek. A feketetói kihelyezett iskolába összesen 19 alsós gyermek jár két magyar és egy szerb nyelvű összevont, kombinált tagozaton. A létszám év közben is változik, mert némely család elköltözik, másik meg a helyébe jön.

A kistelepülés minden polgára nagyon örül, hogy a több évtizede használatban lévő, és már igencsak lepusztult állapotba került iskolaépületet sikerült ismét lakhatóvá, otthonossá tenni, hiszen a kisdiákok számára nagyon fárasztó volt a mindennapos buszozás Csókára. A renoválás arra is bizonyíték, hogy az önkormányzat nem mond le a falvakban élőkről, és igyekszik javítani az életkörülményeiken.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..