home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Megújult a Szabadkai Városi Könyvtár főhomlokzata
Tancsik Richárd
2022.04.12.
LXXVII. évf. 14. szám
Megújult a Szabadkai Városi Könyvtár főhomlokzata

Dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke megtekintette a Szabadkai Városi Könyvtár épületén végzett munkálatok befejezését. A renoválás a képviselő úr kezdeményezése és személyes közbenjárása eredményeként a Szerb Köztársaság költségvetéséből 18 millió dinár értékben valósult meg. A politikus a sajtó képviselői előtt örömét fejezte ki, hogy a könyvtár főhomlokzata újra a régi pompájában tündököl.

Ez egy menthetetlennek tűnő gond volt, és amikor tavalyelőtt novemberben leszakadt az egyik Atlasz-szobor karja, azonnal reagáltak. Pásztor Bálint megköszönte a hozzájárulást és a támogatást a YUMOL Kft.-nek és Daniela Mamužićnak, aki a szobrok helyreállításában végzett kulcsfontosságú munkát, továbbá a köztársasági kormánynak, az államigazgatási és önkormányzati minisztériumnak, valamint Marija Obradović miniszter asszonynak.

— A munkálatok elvégzése után a főtér és a Korzó teljesen más képet mutat, és csaknem két évvel az új városi hatalom megalakulása után kijelenthető, nemcsak a szavak szintjén, hanem a gyakorlatban is működik az emblematikusnak tartott épületek megóvása, ami továbbra is prioritása lesz a városnak.

Pásztor Bálint a már megvalósult és a jövőbeli tervekről is szólt, kiemelve a városháza hamarosan elinduló felújítását és Bíró Károly, Szabadka egykori polgármestere házának a renoválását.

— Magyarországi forrásokból befejeződött a Sárgaház felújítása, a zsinagóga rekonstrukcióját szerbiai és magyarországi eszközökből sikerült megvalósítani, elkészült a Bagolyvár és a víztorony felújítási tervdokumentációja Palicson, hiszen ezek az épületek a „szabadkaiság” szempontjából fontosak — sorolta a szabadkai vkt elnöke. Hozzátette, a városi könyvtár renoválása folytatódik, mivel a homlokzat megújulása után vannak újabb teendők, ezért további forrásokat teremtenek elő erre a célra.

A felsoroltak mellett fejlesztések fognak megvalósulni a csatorna-, a vízvezeték- és az úthálózat bővítése területén is, ami elsősorban a Szabadka központjától távolabbra eső területeket érinti.

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..