home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Megújult a Horgos 1911 Labdarúgóklub
Tóth Tibor
2024.03.08.
LXXIX. évf. 10. szám
Megújult a Horgos 1911 Labdarúgóklub

Teljesen megújultak a Tisza Menti Liga 6. helyén álló Horgos 1911 Labdarúgóklub helyiségei. A 113 éves egyesületben a felnőttek mellett két korosztályos csapat versenyez, mely ezentúl sokkal ideálisabb körülmények között készülhet a rá váró erőpróbákra.

A felújítás ötlete már több éve felvetődött, hiszen az épületet igencsak kikezdte az idő vasfoga. Elkészültek a szükséges dokumentumok, a tervdokumentáció és az engedélyek, ám a megvalósítás nagyon sok pénzbe került volna, így a horgosiak úgy döntöttek, a felújítást apróbb lépésekben végzik el. Magyarkanizsa Önkormányzata a labdarúgóklubban folyó színvonalas és szakszerű munkáról megbizonyosodva eszközöket hagyott jóvá Horgos Helyi Közössége számára, mely ezeket továbbította a klubnak, így megkezdődhettek a hosszú évek óta várt munkálatok.

— Elsősorban az öltözők és a közösségi terem újult meg, a szertár felújítása jelenleg is folyik. A szebb napokat is látott, hosszú ideje nem működő, raktárhelyiségként használt tekepályát elbontottuk, a padlót és a falakat felújítottuk, így a terem sokkal sportosabb és ideillőbb kinézetet kapott. Az épületre új nyílászárók és ajtók kerültek, valamint a mellékhelyiségek is megújultak. A felújítás a létesítmény külső falainak festésével folytatódik tovább. Nagyon sok megoldandó feladat vár még ránk. Tárgyalásokat folytatunk a községi vezetőséggel a kerítés felújításáról, az épületet ugyanis szükséges lenne bekeríteni, hogy elkerüljük az utóbbi években gyakorivá vált betöréseket. A belső udvar rendezése szintén a terveink között szerepel, ahova asztalokat és padokat helyeznénk, így a fiúk a mérkőzések után leülhetnének, és elemezhetnék az elmúlt 90 percet — számolt be a felújításokról Sors Róbert, a Horgos 1911 Labdarúgóklub elnöke, majd megköszönte Fejsztámer Róbertnek, Magyarkanizsa község polgármesterének és Nebojša Rakić alpolgármesternek a segítségét, hiszen előbbi az épület felújítása, utóbbi pedig a pályázatok és a felszerelés terén segített a gazdag múltú egyesületnek.


Sors Róbert (A szerző felvétele)

Az elmúlt évben a játékosok komplett ruházatot, mezeket, rövidnadrágokat, melegítőket és télikabátokat kaptak, a gyerekeknek pedig többfajta és -színű pólókat vásároltak. A következő lépésben a gyerekeknek is szeretnének melegítőket beszerezni.

— A legkisebb korosztályban 35-40 gyerek jár edzésre, akikkel egykori profi labdarúgónk, a Spartacus és az Osijek csapataiban is játszott Radics Zsolt foglalkozik, míg a 22 nagyobb pionírral, azaz hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos focistával a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó-akadémia egyik edzője, Fényszárusi Tamás dolgozik. 2020 környékén a TSC egyik alközpontjaként minket is megkérdeztek, mire lenne szükségünk, mit kellene felújítani. A tervek elkészültek, de akkor a világjárvány miatt a már elkezdett beruházások lettek befejezve, újakba nem kezdett a magyar kormány. Adorjánon stadion, Hajdújáráson műfüves pálya épült, és mi lettünk volna a következők a beruházások tekintetében. Bízunk benne, hogy a fejlesztések hamarosan folytatódnak, nagy szükségünk lenne ugyanis a pálya és a játéktér körüli kerítés, illetve a lelátó felújítására, valamint a locsolás kérdése is megoldásra vár — mondta Sors, hozzátéve, hogy az önkormányzat támogatásával fűnyírót vásároltak, melyet a helyi közösség és a labdarúgóklub egyaránt használ.


Az újjávarázsolt közösségi terem (a Horgos 1911 Labdarúgóklub felvétele)

Az egyesület felnőttcsapata a 6. helyen zárta a Tisza Menti Liga őszi idényének küzdelmeit. A horgosiak tizenkét mérkőzésen 22 pontot gyűjtöttek, és mindössze 2 ponttal maradnak le a dobogó harmadik fokától. Sors elmondta, hogy a ligában több erős, már magasabb rangfokozatot is megjárt csapat rúgja a bőrt, mellettük még több kellemetlen együttes is kemény riválisnak számít, így minden egyes pontért alaposan meg kell küzdeniük.

— Elsődleges célunk, hogy a fiatal, horgosi játékosok minél hamarabb bekapcsolódjanak a felnőttegyüttes munkájába. Nálunk hagyomány, hogy a 16. életévüket betöltött játékosok már a felnőttek edzéseit látogatják. Alkalmat kapnak a bizonyításra, de egyébként türelmesek vagyunk velük szemben, hiszen a kellő tapasztalat megszerzéséhez idő kell. Több 16 és 18 év közötti játékosunk van, mint például Bosnyák Martin, Tóth Zolika, Pónusz Alex, akik remekül feltalálták magukat az idősebbek között, és a mérkőzéseken egyáltalán nem látszik, kik a 16—18 éves, rutintalan játékosok, és kik az idősebb, tapasztaltabb futballisták. Az eredmények nem tükrözik a nyújtott játékot, hiszen az alapján számos mérkőzésen többet érdemeltünk volna. Az őszi bajnok törökkanizsai Obilić csapatától, a második moholi Bácskától vagy a szomszéd magyarkanizsai Potisje együttesétől ki lehet kapni, a forró talajú, bánáti pályákon zajló mérkőzéseket pedig túl kell élni. Szerencsére az idősebb játékosok a fiatalabbak segítségére sietnek, ők nem félnek, mert már sok mindent láttak pályafutásuk során. A 27 tagú játékoskerettel bíró felnőttcsapathoz több, külföldről visszatérő horgosi játékos is csatlakozott, így csak a Csíkszeredáról hazatért tóthfalusi Benkó Tihamér nem helybeli. A tavaszra a 3. hely megszerzését tűztük ki célul, de azt sem éljük meg tragédiaként, ha ez esetleg nem sikerülne a fiatalok és idősek alkotta csapatunknak — mondta Sors.


A fiatalabb utánpótláscsapat (a Horgos 1911 Labdarúgóklub felvétele)

Az edzések Puljaji Igor vezetőedző és Radics Zsolt vezetésével január 20-ától folynak. A csapat eddig öt felkészülési mérkőzést játszott, melynek eredményei bizakodásra adnak okot. Igaz, hogy az első mérkőzést a tíz szerbiai játékossal felerősített Bácsalmás ellen elveszítették a horgosiak, de utána a Potisjét 2:0-ra, a főleg serdülőkkel pályára lépett Vinogradart 3:1-re, a Palicsot 4:0-ra győzték le, az Obilić gárdájával pedig 2:2-es döntetlent értek el. A tavaszi pontvadászat a megszokottnál korábban, március 10-én rajtol, a Horgos az első körben a tiszaszentmiklósi Sloga vendége lesz. A megfelelő rangfokozatokban szereplő, a középmezőnyben helyet foglaló horgosi utánpótláscsapatok április elején folytatják a tornarendszerben zajló bajnokságot.

A pionírcsapat (a Horgos 1911 Labdarúgóklub felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..