home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Megújuló energiaforrásokról a parlamentben
Pannon RTV
2021.04.15.
LXXVI. évf. 15. szám
Megújuló energiaforrásokról a parlamentben

A megújuló energiaforrásokról beszélt a szerbiai parlament mai ülésén Kovács Elvira. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője emlékeztetett, hogy a 15. uniós csatlakozási fejezet is erre a témakörre, vagyis az energetikára vonatkozik. Az Európai Bizottság megállapította, hogy Szerbia az elmúlt időszakban jelentős fejlődést ért el e téren, emellett azonban további változásokra van szükség, amelyeknek összhangban kell lenniük az uniós előírásokkal.

Energetikai témákkal kapcsolatosan szólalt fel a szerbiai parlament mai ülésén Gyivánovity Dániel is. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője egyebek mellett a kőolaj-kitermelésről is beszélt. A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi törvények szerint a kőolaj kitermelésből származó profit után 7%-os járulékot kell fizetnie a kitermelőknek, a NIS kőolajipari vállalat azonban csak 3%-os részt fizet, ugyanis egy korábbi megállapodás erre lehetőséget ad az orosz többségtulajdonnal rendelkező cégnek. Elmondta, hogy a kőolaj-kitermelés több vajdasági községet is érint, amelynek polgárai jelentősebb részesedést szeretnének kapni a jelenlegitől. A mostani törvény szerint ugyanis az említett 3%-os profitból származó járulék mindössze 40%-a illeti meg azokat a községeket, ahol a kitermelés zajlik, 10%-a tartomány, míg 50% a köztársasági büdzsébe folyik.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..