home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Megújul az egyetemista-központ
Kartali Róbert
2023.10.26.
LXXVIII. évf. 43. szám
Megújul az egyetemista-központ

A Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság mintegy 12 millió dináros támogatásával négy jelentősebb beruházást valósít meg a közeljövőben a Szabadkai Egyetemista-központ. Az erről szóló szerződéseket a múlt héten írták alá az illetékesek.

A 12,1 millió dináros támogatásból rendbe hozzák és meghosszabbítják az Ivo Lola Ribar Diákotthon mögötti kerítést, az energiahatékonyság javítása érdekében szigetelik a menza épületének falait, felújítják az elhasználódott tűzcsapokat, továbbá felújítják a diákotthon mellett húzódó közlekedési infrastruktúrát, így könnyebb lesz a közlekedés a kampusz területén. Mindemellett 1 millió dinár értékben számítógépeket és informatikai eszközöket vásárol az intézmény.

Az egyetemisták lakhatási körülményeinek javítása érdekében történő beruházásokról Ranko Čujković, a Szabadkai Egyetemista-központ igazgatója nyilatkozott a sajtónak. Elmondta, hogy a tartományi költségvetésből évente 2 millió dinárt irányoznak elő az intézmény működési költségeire, a mostani rendkívüli fejlesztés pedig egy, az illetékes titkársággal folytatott tárgyalás eredménye.

A tartományi kormánynak évről évre egyre nagyobb a költségvetése, és nem csupán a közlekedési infrastruktúrát, az utat és a vasutat kell fejleszteni, hanem a felsőoktatás minőségét is — jegyezte meg a támogatói szerződések átadásakor dr. Zoran Milošević, a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság vezetője. Kiemelte, hogy Szabadka nemcsak az egyetemi karok és a főiskolák száma miatt, hanem a küldetése vonatkozásában is nagyon fontos Vajdaságban, Szerbiában.

— Szabadka már régóta a tolerancia városa, és híres a különböző etnikai közösségek közötti harmonikus együttélésről. Emellett egy olyan település is, amely megérti a generációk közötti problémákat. Ez a fiatalok városa. Fontos, hogy meglegyenek a kellő feltételek a tanuláshoz, ha tehát valaki itt tanul, akkor étkezhessen a diákotthon éttermében, használhassa az otthont. Az egyetem befejezése után pedig maradjon Szabadkán, mely egyre több embert foglalkoztat. Mi a tartományi titkárságban figyelembe vettük a diákotthon igényeit, mert ennek az intézménynek fontos az itt lakó egyetemisták életszínvonala.

Az illetékes titkár elmondása szerint a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság a lehetőségei szerint a jövőben is támogatni fogja a Szabadkai Egyetemista-központot. Az intézmény igazgatója pedig a most aláírt szerződések birtokában arról tájékoztatott, hogy a közbeszerzési pályázatok lezárulása után, október végén, már meg is kezdődhetnek a tervezett munkálatok.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..