Megújul az egri vár

Megújul az egri vár

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése — jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás pénteki programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén, Egerben.


Hagyományőrzők puskalövést adnak le 15 óra 52 perckor az 1552-es ostrom emlékére az egri várban 2019. április 25-én (MTI/Komka Péter)
 

Tuzson Bence közölte: a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében 39 műemlék — 20 kastély és 19 vár — újul meg. Ezek új funkciókkal is gazdagodnak annak érdekében, hogy — adottságaikhoz igazodó módon — megfeleljenek a mai turisztikai igényeknek.

„Az Egri vár nem csupán egy műemlék, hanem egy nemzeti szimbólum, mely azt üzeni az utókornak: ha van akarat és elhatározás, akkor meg lehet védeni egy országot, annak kultúráját és jövő nemzedékeit” — fogalmazott az államtitkár. Ezeknek a falaknak lelke, közösségteremtő ereje van, ezért kiemelt jelentőségű feladat az épületegyüttes felújítása és turisztikai célú fejlesztése, mely több lépcsőben, Magyarországon egyedülálló módon összesen mintegy 9 milliárd forintból valósul meg — tette hozzá.


(MTI/Komka Péter)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Színes rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Megújul az egri vár
Színes
  • 2020.04.07.
  • LXXV. évfolyam 14. szám
Facebook

Támogatóink