home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megújul a zentai vasútállomás
Tóth Lívia
2023.04.07.
LXXVIII. évf. 14. szám
Megújul a zentai vasútállomás

Zenta Község Önkormányzata közel egy évtizede harcol azért, hogy se a személyforgalom, se a teherforgalom ne szűnjön meg a Zenta–Szabadka, illetve a Nagykikinda felé vezető szakaszon. Időközben új szerelvény szolgálja az utasok kényelmét, és a vasúti pálya felújítása is megtörtént. A zentai vasútállomás viszont huzamosabb ideje nem üzemel, de ezen a téren is változás várható, ugyanis nemrégiben állványzat jelent meg az épület körül.

Az objektum felújítása ez év március 28-án kezdődött. A munkálatokat megtekintette Lálity Urbán Emese infrastrúktúra-fejlesztési államtitkár, Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Sztantity Szebasztián, a községi tanács gazdasági ügyekkel és idegenforgalommal megbízott tagja.

Lálity Urbán Emese kiemelte, a fejlesztést az építésügyi minisztérium finanszírozza, ugyanis összesen 55 állomásépületet újítanak fel Szerbia területén, amire 360 millió dinárt biztosítottak a költségvetésből. A zentai vasútállomáson a tetőszerkezet cseréjével kezdődtek meg a munkálatok, de várható az épület teljes külső és belső felújítása, az összes nyílászáró cseréje, valamint a nyilvános illemhely átépítése. A projekt összértéke több mint 26 millió dinár.

–Biztos vagyok benne, hogy a Belgrád–Szabadka–Budapest vasútvonal elkészülte után többen utaznak majd, hiszen a legolcsóbb és leggyorsabb tömegközlekedés a vasút – nyilatkozta Czegledi Rudolf polgármester, aki azt is elmondta, a vasútállomáson folyó munkálatok ellenére a motoros vonat továbbra is rendszeresen közlekedik. Egyben megerősítette azt a tervet, hogy az épületben közös várótermet alakítanak ki, ahol nem csak azok várakozhatnak, akik vonattal szeretnének utazni, hanem azok is, akik autóbusszal mennének tovább Zentáról.

Fényképezte: Tóth Lívia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..