Megújul a zentai stadion

Megújul a zentai stadion

Mint ismeretes a Topolyán folyó nagyberuházás miatt a TSC Labdarúgóklub Zentán játssza majd a bajnoki és kupamérkőzéseit.

Mivel a TSC a szerbiai első ligában szerepel, a zentai stadiont is korszerűsíteni kellett a magasabb rangfokozatnak megfelelően.


Herédi Krisztián felvételei

A felújítás jelentős része a magyar kormány által biztosított támogatásból valósul meg. Az erre vonatkozó szerződést áprilisban írta alá a zentai önkormányzat és a Sat-Trakt cég, amely a topolyai TSC Labdarúgóklub fő támogatója.

A zentai munkálatokat az újságírók kíséretében megtekintette Czegledi Rudolf polgármester és Zsemberi János, a Sat-Trakt cég igazgatója, a Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja.

Czegledi Rudolf elmondta, a város stadionja, csakúgy, mint más objektumok, már régen megért a felújításra. A beruházás összköltsége a korábban tervezett 130-140 ezer euró helyett mintegy 200 ezer euró lesz. Az építkezés során megújultak az öltözők a hozzájuk tartozó zuhanyozókkal és mellékhelyiségekkel, a lelátók mellett külön vizesblokkokat létesítettek, létrehoztak egy úgynevezett VIP páholyt a vendégeknek és a média képviselői számára, kívül és belül befestették az épületeket, újrabetonozták a járdákat, rendezték a stadion környékét. Mint megtudtuk, további munkálatok is várhatóak, a pálya automata locsolórendszert kap, és a közeljövőben kialakítanak egy kis műfüves pályát, ahol majd a gyermekek edzhetnek.

Zsemberi János megjegyezte, reméli a TSC csapatának csak az első egy-két mérkőzés lesz a meglepő az új helyen, és azután ugyanolyan jól játszik majd, mint eddig Topolyán. Hozzátette, szeretnék, ha a Tisza-menti lakosság a TSC szurkolójává válna. A munkálatokkal kapcsolatban kifejtette, mivel a zentai pályán már nagyon rég történt felújítás, bármihez kezdtek, sokkal komolyabb beavatkozást igényelt, mint gondoltuk, így a renoválásra fordított összege jóval magasabb lett, mint azt eredetileg tervezték. A beruházás azonban hó helyre került, hiszen a stadiont a futballisták mellett az atlétika klub is használja, és nagy szükség lenne a futópálya felújítására is. A kis műfüves terület elkészítése részben a Sat-Trakt cég, részben a magyar kormány támogatásával valósul meg. Erre leginkább azért van szükség, hogy az utánpótlás nevelése is jobb körülmények között valósuljon meg.

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink