home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Megújul a magyarkanizsai Vigadó terasza
Fehér Márta
2023.11.09.
LXXVIII. évf. 45. szám
Megújul a magyarkanizsai Vigadó terasza

Az egykor impozáns és közkedvelt népkerti épület teraszának teljes felújítási munkálatai hetek óta folynak.

Magyarkanizsa Önkormányzata és a szerbiai művelődési minisztérium együttműködésében néhány éven belül talán az egész épület visszakapja régi fényét, és új tartalmakkal töltik meg. Magyarkanizsa területén a pravoszláv templom mellett a Vigadó élvez műemlékvédelmet, így a munkálatokat a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet felügyelete alatt végzik.

— Lépésekben haladunk, mert műemlék épület esetében a felújítás összege hatalmas — nyilatkozta Fejsztámer Róbert polgármester. — Örülök annak, hogy meg tudtuk győzni a minisztériumot, hogy partnerek legyenek ebben a történetben. Meggyőződésem, hogy néhány év múlva, mire a teljes épületet felújítjuk, valóban egy olyan turisztikai értéket fog képviselni, ami önmagát fenntartja.

A jelenlegi beruházás a művelődési minisztérium társfinanszírozásával valósul meg, összesen mintegy 13 350 000 dinárból, melyhez az önkormányzat önrészről gondoskodik.

A Vigadóról lapunk következő számában olvashatnak részletesen.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..