home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Megújul a budai vár
(—)
2015.03.18.
LXX. évf. 11. szám
Megújul a budai vár

A magyar kormány körülbelül 8 milliárd forintot szán a Várnegyed felújítására. Mindez a budai vár megújításáról szóló Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének ülésén hangzott el.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta, hogy a Várkert Bazár alatt már elkészült egy háromszáz férőhelyes mélygarázs, és 2015 végére a vár Tabán felőli oldalán, a Szent György tér alatt szintén háromszáz autó befogadására alkalmas létesítmény épül. A jövő év végéig a Szent György téren 2 milliárd forintból építik újjá az egykoron ott állt lovardát, a főőrségi épület és a Stöckl-lépcső újjáépítésére pedig a kormány 3,5 milliárd forintot szán. Emellett a Táncsics-börtön és a szomszédos Erdélyi bástya régészeti feltárása is elkezdődik. A most üresen álló épületben fogják kialakítani azt az ideiglenes látogatóközpontot, ahol majd a nyilvánosság elé tárják a vár felújításával kapcsolatos anyagokat és az előkerült leleteket.

(Az MTI felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..