home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Megtekintette a szabadkai vasútállomás felújítását a szerb építésügyi miniszter
2023.11.21.
LXXVIII. évf. 46. szám
Megtekintette a szabadkai vasútállomás felújítását a szerb építésügyi miniszter

Ezt Goran Vesić szerb építésügyi miniszter Szabadkára látogatott és megtekintette a vasútállomás felújítási munkálatait. Kijelentette, a szabadkai vasútállomás felújítása, amely során az épületet az eredeti állapotába állítják vissza, várhatóan tavaszig befejeződik, a gyorsvasút Belgrád–Szabadka szakasza pedig a tervek szerint 2024 végéig teljes egészében elkészülhet.

Goran Vesić jelezte, 2025 márciusától újvidéki megállással egy óra tíz perc alatt érhetünk majd Belgrádból Szabadkára. A miniszter szerint a magyar fél 2025 végéig készül el a munkálatokkal, így 2026-ban már teljes hosszában üzemelhet majd a Belgrád-Budapest gyorsvasút. A szabadkai vasútállomáson lesz a szerb és a magyar útlevél- és vámellenőrzés, utána Budapestig meg sem áll a vonat. A Budapestről induló utasok útlevél- és vámellenőrzése pedig a magyar fővárosban lesz.  

A miniszter azt is megerősítette, hogy november végén megindul a vasúti utasszállítás Szabadka és Szeged között. Hozzátette, az elképzelés az, hogy háromóránként járnak majd a szerelvények a két város között, de nem biztos, hogy ez a kezdetektől így lesz, viszont dolgoznak azon, hogy a legrövidebb időn belül háromóránként járjanak majd a vonatok. Egyelőre a közös szerb-magyar útlevél- és vámellenőrzés a vonaton lesz, menet közben, a későbbiekben pedig ezt átteszik Szegedre, a vasútállomásra.

Az építésügyi miniszter bejelentette, a Makszim Gorkíj utcai közúti aluljárót december derekáig megnyitják a forgalom számára.

Forrás: Pannon RTV

Fotók: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..