home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megtartotta 18. ülését a Szabadkai Városi Képviselő-testület
Kartali Róbert
2018.09.26.
LXXIII. évf. 39. szám
Megtartotta 18. ülését a Szabadkai Városi Képviselő-testület

Szabadka költségvetésének első hathavi megvalósulása csaknem 36 százalékos, derült ki abból a záróhatározatból, amelyet a szabadkai tanácsnokok elsőként tárgyaltak meg a 45 napirendi pont közül a szerdai városi képviselő-testületi ülésen.

A képviselők döntésükkel feljogosították a Parking Kommunális Közvállalatot, hogy kerékbilinccsel tartsa vissza azokat a járműveket, amelyeknek tulajdonosai nem fizettek parkolási díjat.

Szabadka város az év első felében 2 615 515 342,46 dinárral rendelkezett, mely összeg az előző év azonos időszakához képest 0,12 százalékkal több, tudtuk meg abból a beszámolóból, amely a város költségvetésének 2018. január 1-jétől 2018. június 30-áig terjedő időszakban történt megvalósításáról szól.

A jelentés szerint a januártól júniusig terjedő periódusban a 2018. évi költségvetés bevételeinek megvalósulása 35,36 százalékot tett ki. A hatalmi többség szerint az idei költségvetés és annak megvalósulása reális, viszont az ellenzéki tanácsnokok szerint az idei büdzsé túlméretezett, azt mondják, a 2017. évi volt a reális.

A város legfőbb törvényhozói szerve módosította a közparkolókról szóló rent is, így lehetővé teszik a Parking Kommunális Közvállalatnak, hogy ezentúl kerékbilincset, azaz a jármű elmozdítását megakadályozó eszközt használjon azoknál a gépkocsiknál, amelyeknek tulajdonosai nem fizették be a parkolási díjat.

A vkt ülésén rent hoztak továbbá a községi utakról, utcákról és besorolatlan utakról, a szabadkai Távfűtőművek Kommunális Közvállalat igazgatójának kiválasztására, a szabadkai Kéményseprő Kommunális Közvállalat igazgatójának kinevezésére vonatkozó nyilvános pályázat lebonyolításáról, több közvállalat működési terve módosításának és kiegészítésének a jóváhagyásáról, határoztak bizonyos közvállalatok működési tervének a megvalósulási fokáról szóló beszámoló jóváhagyásáról, valamint döntés született némely közvállalatok nyereségének az elosztásáról is.

Az utolsó pont elfogadásával, melyet a Szerb Haladó Párt terjesztett fel napirendre, menesztették tisztségéről László Gyulát, a munkaügyekkel és káderkérdésekkel foglalkozó bizottság tagját, aki a legutóbbi vkt ülésén azzal vádolta meg az SZHP-t, hogy magyartalanítást végez a városban tevékenykedő közvállalatokban és közintézményekben. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..