home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Megszületett a megegyezés
Pannon RTV
2021.10.01.
LXXVI. évf. 39. szám
Megszületett a megegyezés

A koszovói speciális erők elhagyják a Jarinje és Brnjak területén lévő adminisztratív átkelőket, ezzel egyidejűleg a Koszovóban élő szerbek is feloldják az útblokádokat.

A ROSU kivonulására és az útblokádok feloldására október másodikán kerül majd sor 8 és 16 óra között. Ezt követően a KFOR, azaz a Koszovóban tevékenykedő, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő lesz majd jelen az átkelőknél, a tervek szerint mintegy két hétig.

A szerb rendszámtáblákat sem szedik majd le ezután a koszovói albánok, helyette ideiglenes matricarendszer lép érvénybe, ami a szerb címert fogja letakarni a táblákon.

Az egyezségről szóló hírt Miroslav Lajčak, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott is megerősítette. A rendszámtáblákra vonatkozó végleges megoldást egy munkacsoport fogja majd kidolgozni, amelyben az albán, a szerb és az EU képviselői kapnak majd helyet. A munkacsoport első ülése a tervek szerint október 21-én lesz Brüsszelben.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..