home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Megszínesített napfény
Fehér Márta
2018.03.26.
LXXIII. évf. 12. szám
Megszínesített napfény

Róth Miksa-kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeumban

Róth Miksa üvegfestményeit és életpályáját felnagyított fotók, eredeti vázlatok, korabeli és újabb fényképek idézik meg. A kiállítás 2015-ben, Róth Miksa születésének 150. évfordulója alkalmából jött létre és a Balassi Intézet Galériájában tartották meg. A gyönyörű anyag most Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának köszönhetően jutott el hozzánk.

A kiállítást Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója, Hulló István múzeumigazgató és Szabados Róbert, a Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke méltatta, Gombár Szeréna konzul részvételével.

A megnyitó előtt felavatott, felújított, hagyományos vallási szimbólumokkal és stilizált virágmotívumokkal díszített zsinagóga ablakai is Róth Miksa műhelyének kiemelkedő alkotásai.

A kiállítás április 24-ig tekinthető meg.


Tekintse meg az esemény többi képét is, Kolovics Szvetlana felvételeit:

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..