Megszépült a bogarasi óvoda és általános iskola épülete

Megszépült a bogarasi óvoda és általános iskola épülete

A tanév kezdetén megújult, frissen festett termek várják a Zenta községhez tartozó Bogarason az óvodásokat és az általános iskolásokat.

A 470 lakost számláló kis településen mindkét intézménynek ugyanaz az épület ad otthont. Az óvodába ősztől öt gyermeket írattak be, az iskolában összevont első-harmadik és második-negyedik osztályban tizenöt kisdiák tanul. A felsősök naponta ingáznak Tornyosra, a Tömörkény István Általános Iskolába, amelynek Bogaras mellett Keviben is van kihelyezett tagozata.

Pósa Tamás, a bogarasi helyi közösség elnöke elmondta, az épület belső felújítása 80 ezer dinárba került, a munkálatokat széleskörű összefogással sikerült megvalósítani. A szülők tanácsa jótékonysági bált szervezett, amelynek a bevételét a festésére fordították, a helyi közösség pedig különböző eszközök — sötétítőfüggönyök, takarítógép, két konténer — beszerzésével pótolta az összeget.

A szülők tanácsának néhány tagja, a helyi közösség elnöke és Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja az újságírók kíséretében megtekintette az épületet. Perpauer Attila elmondta, a belső felújítást az önkormányzat is támogatta, a jövőben pedig szeretnék a nyílászárókat is lecserélni, hiszen minden közösségben, legyen az bármilyen kicsi, igyekeznek fejleszteni az oktatási intézményeket.


A szerző felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink