home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Megszakadt, majd folytatódott a szerbiai parlament alakuló ülése
Pannon RTV
2024.02.06.
LXXIX. évf. 5. szám
Megszakadt, majd folytatódott a szerbiai parlament alakuló ülése

Az alakuló ülést, amelyen a 250-ből 180 képviselő jelent meg, Stojan Radenović, a köztársasági parlament legidősebb tagja vezette. A szerb himnusz elhangzását követően az ellenzéki képviselők transzparensekkel a kezükben, hangos fütyüléssel, tapsolással, zaj keltésével zavarták a munka folytatását. A táblákon egyebek mellett a lopók és az elcsalták a választásokat felirat volt olvasható.

Miután az elnöklő többszöri kérésére sem csillapodtak a kedélyek, az első 10 perc után megszakították az alakuló ülés közvetítését.

A napirendi pontok közül az első a képviselői mandátumok hitelesítése volt, ami meg is történt, majd a parlament tagjai letették a hivatali esküt, majd az alakuló ülés be is fejeződött. 

Mint ismeretes, a december 17-i voksolást a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić – Szerbia nem állhat meg nevű lista nyerte meg, és összesen 129 mandátumot szerzett. A VMSZ 4434 szavazattal kapott többet, mint a 2022-es választásokon, így egy fővel bővült a frakciójuk, ami azt jelenti, hogy hat képviselőjük van.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..