home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Megnyitó decemberben
Balázs Szilvia
2018.06.21.
LXXIII. évf. 24. szám
Megnyitó decemberben

A tervezett ütemben haladnak a munkálatok a Bajmok—Bácsalmás-átkelőn

A Bajmoktól a határig vezető útszakaszt négy évvel ezelőtt újították fel, most pedig az átkelőn végzett munkálatok is a végéhez közelednek.

A Bajmok—Bácsalmás-átkelő pillanatnyilag 7-től 19 óráig van nyitva. A bajmokiak és a környékbeli településeken élők is várják már az átkelő kiszélesítését, mely majd azt eredményezi, hogy a nyitvatartás 0—24 órás lesz. Ez a helyiek reményei szerint új befektetőket vonzana a faluba, a nagyobb határátkelőhelyeket — mint Horgos és Kelebia — pedig jelentősen tehermentesítené.


A szerző felvételei

Ebben az esetben nemcsak személyautóval, hanem autóbusszal is lehetne utazni a két ország között. Vladimir Vrcelj, a Vámhivatal bajmoki részlegének vezetője azt mondja: decemberre várható az ünnepélyes megnyitó.

— A Szerbia és Magyarország közötti bajmoki határátkelőn pillanatnyilag nagy ütemben folynak az új objektumok építési munkálatai. Ezek értéke 2,1 millió euró, melyből 1,8 milliót EU-s alapokból teremtettek elő, kicsivel több mint 300 000-et Szerbia adott hozzá, a Vámigazgatóság pedig a munkálatok megkezdéséhez szükséges előfeltételekről gondoskodott. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy az átkelőhely megnyitása 2018 végére várható. Egészen pontosan 2018. december 1-je a határidő.

A munkálatok javában folynak, a Bajmoknál átutazók már láthatják is az új épületeket.

— Egy belgrádi cég az építkezés kivitelezője, az alvállalkozóival együtt állandóan dolgoznak. A főépület és a melléképületek többsége már kész, itt kap majd helyet a Vámhivatal, a Határrendészet, a posta és a szállítmányozási részleg. Azt az objektumot is felépítették, ahol majd az autókat fogják átnézni. Pillanatnyilag az aszfaltozás előkészítése van folyamatban, illetve a belső munkálatokat is megkezdték.

Mihelyt a felsoroltak befejeződnek, a 24 órás határátkelőhely megnyitásának minden feltétele teljesül.

— Az illetékeseknek, akik megalkották ezt a projektumot, határozott céljuk volt: a kelebiai és a horgosi határátkelő tehermentesítése, a várakozási idő csökkentése, valamint annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy az utazók egy része Bajmoknál is átléphessen a magyar oldalra, illetve onnan Szerbiába. Ez nemsokára megvalósul — hangsúlyozta Vladimir Vrcelj.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..