home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Megnyílt az új óvoda Kelebián
Rencsényi Elvira
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
Megnyílt az új óvoda Kelebián

Átadták rendeltetésének Kelebián azt az egykori iskolaépületet, amelyben mostantól bölcsőde, napközi és óvoda működik. A több mint százéves épület az elmúlt húsz esztendőben kihasználatlanul állt, az idő vasfoga nyomot hagyott rajta. 2007-ben a városi önkormányzat és a kelebiai helyi közösség elkezdte az épület felújításához szükséges tervdokumentációk és az egyéb fontos rendelkezések beszerzését.

Az épület mostanra készült el, így az ötven kisgyermek hétfőtől a teljes mértékben felújított óvodaépületben kezdheti meg napközis tevékenységét.

— Szabadka város önkormányzata tízmillió dinárt különített el az épület felújítására — mondta Maglai Jenő polgármester. — Most a hét évvel ezelőtt elkezdett projektum végére értünk, és nagyon örülünk, hogy a helybeli kisgyermekeknek egy ilyen funkcionális és minden szabványnak megfelelő épületet bocsáthatunk a rendelkezésére.

A polgármester hangsúlyozta: a szülők és a helybeli polgárok önkéntes munkával segítették a felújítást, és erről példát kellene vennie más helyi közösségeknek is.

Blau Péter, a kelebiai helyi közösség tanácsának elnöke megelégedéssel összegezte, hogy az épület elkészült, és átadhatják a legkisebbeknek, illetve a velük foglalkozó pedagógusoknak. Elmondta, hogy az objektum 180 négyzetméter alapterületű, s noha vályogból készült, a falai 60 cm vastagságúak, és a mostani felújításnak köszönhetően ez lett Szabadka város területén a legkorszerűbb óvodák egyike.

Jašo Šimić, az Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója is örömét fejezte ki a felújított óvodaépület átadásával kapcsolatban. Elmondta, hogy noha jelenleg ötven kisgyermek jár ide, más helybeliek is be fognak iratkozni, akik jelenleg a városhoz közelebbi óvodák egyikébe kénytelenek járni.

Az épületnek egyébként három szobája, mellékhelyisége, konyhája, előszobája és az óvónők számára társalgója is van. Az óvoda padlófűtéses, mely az ilyen korú gyermekek számára a legmegfelelőbb megoldás.

A kisgyermekek alkalmi műsorral kedveskedtek a megjelent vendégeknek, akiktől viszonzásul szerény Mikulás-csomagot kaptak.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..