home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megnyílt a melegedő Szabadkán
Kartali Róbert
2020.01.22.
LXXV. évf. 3. szám
Megnyílt a melegedő Szabadkán

A hajléktalanok és a szociálisan hátrányos helyzetű polgárok számára az idén is megnyitották a városi melegedőt az önkormányzat, a Caritas, a Vöröskereszt szabadkai szervezete és a Szociális Munkaközpont jóvoltából.

A zord időjárás beköszöntével a város területén illetékes válságtörzs hozta meg a döntést a befogadóközpont megnyitásáról. A melegedő mindaddig működik majd, amíg az időjárási körülmények ezt szükségessé teszik. Az idén erre a célra az önkormányzat 500 000 dinárt különített el — emelte ki a Gáj utca 50. alatt található központ megtekintésekor Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális ügyekkel megbízott tagja. Az orvosi ellátásról, a tábori ágyakról, az élelemről és a tisztálkodási szerekről a Vöröskereszt gondoskodik, a Caritas pedig a helyről és az önkéntesekről. Szükség esetén tiszta ruhát és lábbelit is kaphatnak itt a rászorulók. A Szociális Munkaközpont dönti el, kik jogosultak a beköltözésre. Azoknak a hajléktalanoknak, bajba jutottaknak és fagyhalálveszélyben levő embereknek hagyják jóvá, akiknek nincs máshová menniük. Igényüket a szociális munkásoknak kell jelezniük, és ha ők úgy ítélik meg, hogy jogos a kérelem, akkor kiadják a szükséges beutalót. A melegedő megnyitásakor két személy talált itt menedékre, egyszerre egyébként huszonöt fő befogadására van lehetőség.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..