home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Megnyílt a melegedő
(—)
2016.01.15.
LXXI. évf. 2. szám

Napi többszöri étkezés és orvosi ellátás várja a hajléktalanokat a szabadkai melegedőben. A téli időszakban ez a szolgáltatás megmentheti az utcán élők életét. Az önkormányzat Gaj utcai melegedőjének fűtött helyiségeiben húsz személyt tudnak elhelyezni a téli krízisidőszakban.

Az új év első napjától a rászorulókat az Újfalu helyi közösség épületében kialakított melegedő is várja. Az éjjeli menedékhelyet nyújtó és a napi háromszori étkezésről gondoskodó szolgáltatást jelenleg tizenhatan veszik igénybe.

Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociális megbízottja szerint ameddig a hőmérséklet alacsony marad, a melegedő nyitva lesz, a költségeket pedig a város fedezi. Az ellátásért a Vöröskereszt vállalt felelősséget, arról pedig, hogy ki kerülhet be a melegedőbe, a Szociális Központ dönt.

A szabadkai melegedőben tavaly huszonöten találtak menedékre. Az idén eddig egyelőre csak tizenhatan, ám ez a szám várhatóan növekedni fog.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..